Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat într-un interviu pentru Agerpres că este convins că sportivii români vor opri la Tokyo declinul numărului de medalii olimpice început la Sydney 2000. Covaliu a precizat că pentru a aduce bucurie românilor, COSR are nevoie de sprijinul guvernului şi al partenerilor.
Mihai Covaliu regretă absenţa Simonei Halep de la această ediţie a Jocurilor Olimpice, afirmând că astfel România a pierdut o medalie olimpică: "Îmi pare foarte rău că Simona nu a fost aptă din punct de vedere fizic să fie la Tokyo. Pot spune că am pierdut o medalie. Ne bazam pe ea".

Mihai Covaliu, entuziasmat și dezamăgit în același timp la Jocurile Olimpice

Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
Campion olimpic în 2000 şi participant la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice, Covaliu consideră inacceptabil refuzul jucătoarelor române Sorana Cîrstea, Irina Begu şi Patricia Ţig de a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo ale, deşi se aflau pe poziţii WTA care le permiteau acest lucru.
  • Honduras - România, primul meci al tricolorilor la Jocurile Olimpice după 57 de ani, e LIVE VIDEO aici, de la ora 14:00.
"Îmi pare foarte rău că Simona nu a fost aptă din punct de vedere fizic să fie la Tokyo. Pot spune că am pierdut o medalie. Ne bazam pe ea. La fel şi cu Horia Tecău. Formau un dublu mixt de mare valoare. Puteau să intre în lupta pentru medalii, aveau valoarea necesară. Sunt convins că şi ei suferă că nu pot merge la Jocurile Olimpice. Dar 2024 nu este aşa departe. Noul ciclu olimpic deja a început.
Aşa cum am spus, atunci când am fost anunţaţi de Federaţia Română de Tenis că primele 4 sportive nu participă la JO, deşi erau calificate, vom analiza toate aspectele acestui subiect. Bineînţeles că după JO, acum ne concentrăm la cei care intră în concurs peste câteva zile. Pot înţelege că eşti accidentat şi nu poţi concura, dar să nu vrei să participi la cea mai mare competiţie de pe pământ, să-ţi reprezinţi ţara, mai ales după această perioadă extrem de dificilă prin care toţi am trecut, este inacceptabil", a spus Mihai Covaliu pentru Agerpres.

Mihai Covaliu, încrezător în sportivii români ajunși la Tokyo

"Sunt convins că la Tokyo ne vom prezenta mult mai bine. Ştiu cât am muncit alături de colegii mei de la COSR pentru a stopa acest declin. De acum vom creşte. Avem foarte clar stabilit ce trebuie făcut. Însă nu putem singuri. Avem nevoie de susţinerea guvernului şi a partenerilor noştri. Noi reprezentăm România la cel mai înalt nivel. Vrem să câştigăm medalii, să aducem bucurie tuturor românilor după această perioadă foarte dificilă. Putem. Sunt convins", a mai spus Covaliu.
Echipa României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august) cuprinde 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive. Reprezentanţii României vor concura la înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet feminin 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis. Delegaţia va cuprinde şi 9 rezerve, precum şi nu mai puţin de 40 de antrenori.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/07/15/3173912.jpg
Competițiile de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06