Gimanstica românească traversează o perioadă profundă de criză, rezultatele sau chiar participările la marile competiții lipsind cu desăvârșire în ultimii ani.
Dacă până acum 15-20 de ani, gimanstica aducea României foarte multe medalii la Jocurile Olimpice, la ediția din acest an am avut doar 3 reprezentanți: Marian Drăgulescu, Larisa Iordache și Maria Holbură. Dintre aceștia, doar Larisa Iordache s-a calificat într-o finală, la bârnă, dar o accidentare a oprit-o pe gimansta noastră să concureze pentru o medalie.
În general, sportul românesc este în declin, iar Jocurile Olimpice de la Tokyo marchează a 2-a cea mai slabă performanță din istorie în privința medaliilor obținute.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04

Nadia Comăneci, optimistă pentru Paris 2024

Nadia Comăneci este printre figurile marcante ale sportului românesc și mondial, iar fosta gimanstă este de părere că sportul românesc are un viitor strălucit, cel puțin în privința gimansticii.
Printr-o postare pe pagina personală de Facebook, Nadia și-a manifestat optimismul în privința Jocurilor Olimpice de la Paris de peste 3 ani, invocând performanțele foarte bune obținute de gimanstica românească la Campionatele Europene de juniori de anul trecut.
"Uităm rapid lucrurile pozitive petrecute acum 8 luni la Euro, unde juniorii români au câștigat multe medalii. Această tânără generație are potențial. Jocurile Olimpice de la Paris sunt la 3 ani distanță. Haideți să le oferim sprijin pentru a face ceva frumos", a fost mesajul Nadiei.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06