Articol scris de Alex Masgras
Aflat în cantonamentul de la Mogoșoaia cu lotul olimpic de fotbal, Nicolae Dică a acordat un interviu pentru FRF TV unde a vorbit despre Jocurile Olimpice de la Tokyo. Secundul lui Mirel Rădoi, care s-a ocupat de cantonamentul din Spania de luna trecută, este mulțumit de ce a văzut la antrenamente și în cele două meciuri amicale cu Mexic și Australia.
Întrebat cu ce echipă de la EURO vrea ca România să arate la Jocurile Olimpice, Nicolae Dică a spus că își dorește să arate ca Italia, prima finalistă de la Campionatul European din acest an. "Mi-aș dori ca noi să fim ca Italia pentru că am văzut o Italia schimbată, care joacă un fotbal ofensiv, o echipă foarte bine organizată și defensiv. Am văzut o Italia care atunci când reușește să marcheze nu este acea echipă care se retrage. Continuă să joace la fel, să marcheze și golul doi, și golul trei și mi-ar plăcea să fim și noi la fel", a spus secundul naționalei.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
Nicolae Dică este încrezător în șansele României la medalie:"Eu întotdeauna sunt încrezător, îmi doresc să obțin maximul din ceea ce pot face eu. Noi sperăm din tot sufletul să obținem o medalie la Tokyo. Cum am mai spus, indiferent cu ce jucători vom merge acolo, noi ne dorim să facem performanță. Vom da totul atât noi, cât și jucătorii", a mai spus Nicolae Dică.

România debutează cu Honduras la Olimpiadă

Naționala de fotbal a României va debuta la Jocurile Olimpice de la Tokyo pe 22 iulie, atunci când selecționata lui Mirel Rădoi va întâlni Honduras, de la ora 14:00. Programul grupei B din care face parte România:
Joi, 22 iulie
  • Noua Zeelandă– Coreea de Sud (ora României 11:00, Kashima)
  • Honduras – România (ora României 14:00, Kashima)
Duminică, 25 iulie
  • Noua Zeelandă– Honduras (ora României 11:00, Kashima)
  • România – Coreea de Sud (ora României 14:00, Kashima)
Miercuri, 28 iulie
  • România – Noua Zeelandă (ora României 11:30, Sapporo)
  • Coreea de Sud –Honduras (ora României 11:30, Yokohama)
Jocurile Olimpice de la Tokyo și meciurile naționalei României vor putea fi văzute în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06