Sportivii români au avut până acum o comportare decentă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Aceștia au câștigat 4 medalii: (dublu vâsle feminin - Ancuţa Bondar, Simona Radiş) şi trei de argint (Ana-Maria Popescu - spadă feminin, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari - patru rame masculin, Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă - dublu rame masculin). România ocupă în acest moment locul 21 în clasamentul pe medalii.

Le-a cântat imnul! Bodnar și Radiș, prima medalie de aur a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Pe lângă cei care au urcat pe podium, au fost și alți sportivi care au avut performanțe remarcabile, fiind prezenți în finale sau ieșind cu fruntea sus în competițiila la care au participat.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04

Octavian Morariu: "Pentru noi sunteți toți campioni"

Octavian Morariu este printre puținii români care ocupă funcții de conducere în sportul mondial, fiind membru al Comitetului Internațional Olimpic și președintele al Rugby Europe. Acesta este prezent la Tokyo în această perioadă și le-a transmis un mesaj emoționant sportivilor români care ne-au reprezentat la competiția din Japonia.
"Sportivilor români care și-au încheiat participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo sau care urmează să intre în competiție în perioada următoare, aș vrea să le transmit că există o majoritate tăcută care apreciază foarte mult eforturile și prestația lor, dar care, evident, nu este atât de zgomotoasă sau vocală cum sunt cei care se arată nemulțumiți sau contestă anumite rezultate.
Aș vrea ca ei să știe că suntem în continuare alături de ei, chiar dacă poate nu au reușit rezultatele pe care și le doreau. Ați fost și veți rămâne în continuare cei care ne reprezentați la cea mai importantă competiție sportivă a planetei și știm că toți v-ați fi dorit să urcați pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, dar și dacă nu ați reușit acest lucru, pentru noi sunteți toți campioni.
Sunt absolut convins că ați simțit alături de voi milioanele de români care vă susțin, familiile voastre, colegii și antrenorii și trebuie să fiți mândri de realizarea pe care ați avut-o și să continuați cu obiectivul de a reveni și mai puternici.
Majoritatea celor care comentează negativ la adresa sportivilor nu cunosc un principiu de bază al olimpismului enunțat chiar de părintele Jocurilor, Pierre de Coubertin: "Cel mai important lucru la Jocurile Olimpice nu este să câștigi, ci să participi, lucrul esențial în viață nu este să cucerești, ci să lupți bine".
Noi știm și apreciem eforturile și munca grea pe care ați depus-o pentru a fi acolo și pentru asta vă mulțumim din toată inima.
Hai, România!", a scris Morariu pe contul personal de Facebook.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06