Coreea de Nord a luat decizia de a nu participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, eveniment major al acestui an, programat în între 23 iulie şi 8 august, în direct pe Eurosport. Hotărârea a fost anunţată de Ministerul Sportului de la Phenian. În urma acestei decizii, Coreea de Sud și-a exprimat dezamăgirea, dorind ca la Tokyo să reia discuțiile de reconciliere cu Phenianul.
Astfel, Comitetul olimpic naţional nord-coreean a decis, în cursul unei reuniuni, "să nu participe la cea de-a 32-a ediţie a Jocurilor Olimpice (de vară) pentru a-i proteja pe sportivi de criza sanitară mondială provocată de Covid-19", a anunţat departamentul de comunicare al Ministerului Sportului de la Phenian. Decizia Coreei de Nord ar fi fost luată la 25 martie, în cadrul unei reuniuni a comitetului său olimpic.

Coreea de Nord, prima țară care nu va merge la Tokyo pentru Jocurile Olimpice din 2021

Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
Participarea Coreei de Nord la ultimele Jocuri Olimpice de iarnă, desfăşurate la Pyeongchang, în Coreea de Sud, a fost un factor extrem de important în spectaculoasa apropiere diplomatică din 2018. Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, a asistat la Jocuri ca trimis al fratelui său, iar participarea nord-coreeană a fost larg mediatizată.
Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a profitat de ocazie pentru a iniţia o mediere pentru Phenian şi Washington, care a condus la summit-uri istorice între Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump. Anunțul de azi a făcut ca speranțele lui Moon să fie năruite. Ministerul Unificării din Coreea de Sud s-a declarat marţi "dezamăgit că situaţia generată de Covid" împiedică Jocurile de la Tokyo să fie "'o oportunitate de a avansa procesul de pace în peninsula coreeană".
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06