Toshiro Muto, președintele Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a fost întrebat la o conferință de presă susținută marți dacă organizatorii mai iau în considerare anularea competiției, cu doar trei zile înaintea startului oficial al Olimpiadei. Acesta a spus că varianta ca Jocurile Olimpice să se anuleze încă stă în picioare și că refuză să o excludă.
De la sosirea sportivilor din toată lumea în Japonia au fost înregistrate 71 de cazuri de COVID-19 în satul olimpic. "Nu putem prezice ce se va întâmpla cu numărul de cazuri de coronavirus. În acest moment, numărul cazurilor poate să crească sau poate să scadă. Ne vom gândi la ce ar trebui să facem în momentul în care apare o anumită situație", a spus Toshiro Muto în conferința de presă de marți.
De asemenea, un purtător de cuvânt al Jocurilor Olimpice de la Tokyo a spus că organizatorii se concentrează în acest moment exclusiv pe organizarea cu succes a Jocurilor.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor disputa fără spectatori

Cu două săptămâni înainte de startul Jocurilor Olimpice, guvernul japonez a luat decizia ca în Japonia să se instaureze starea de urgență până la finalul întrecerilor sportive. Această decizie a fost luată în urma creșterii numărului de cazuri infectate cu COVID-19. Astfel, pentru prima oară în istorie, Jocurile Olimpice se vor disputa fără spectatori.
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo joia viitoare. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrată digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06