Skateboardingul a fost introdus în premieră la Tokyo. Competiția a debutat cu proba stradală, care se desfășoară pe un traseu similar cu cel din parcuri, în care concurenții trebuie să relizez execuții cât mai corecte din punct de vedere tehnic, având de înfruntat diverse obstacole.

Proba feminină a adus un scenariu ireal

Momiji Nishiya a câștigat prima medalie olimpică de aur din această disciplină. Performanța este cu atât mai importantă, dacă luăm în calcul faptul că japoneza are doar 13 ani. De acceași vârsta este și medaliata cu bronz, brazilianca Rayssa Leal. Cea mai ”vârstinică” purtătoare de lauri este Funa Nakayama, care și-a adjudecat bronzul la 16 ani.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
Alexis Sablone(SUA) era marea favorită a disciplinei, însă cu două execuții rămase a căzut și astfel a ratat orice șansă la podium, în dauna mai tinerelor sale adversare.
La masculin, situația a semănat mult. Aurul a mers tot în Japonia, la Yuto Horigome, argintul la brazilianul Kelvin Hoefler, iar medalia de bronz a ajuns pe gâtul americanului Jagger Eaton.
Jocurile Olimpice de la Tokyo desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06