Site-ul Federației Române de Fotbal a publicat povestea medaliilor de aur, argint și bronz, care vor fi acordate în această vară, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Acestea vor marca o premieră în istoria competiției, fiind realizate din materiale reciclate.
"Medaliile de aur, argint și bronz de la aceste Jocuri Olimpice sunt chiar speciale! Comitetul de Organizare din Japonia a lansat un proiect prin care a colectat materiale de la dispozitive electronice uzate, precum telefoanele mobile, de pe tot cuprinsul Japoniei, pentru a le recicla în producerea medaliilor.
Astfel, Tokyo 2020 a devenit prima ediție a Jocurilor Olimpice în care cetățenii au fost implicați direct în producerea medaliilor, din materiale reciclate.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
S-au realizat aproximativ 5.000 de bucăți, potrivit unui design care a fost tot rezultatul inițiativei suporterilor. Un concurs național pe această temă a adus în față designul câștigător, iar legătura sportivilor cu fanii e acum și mai specială", se arată pe site-ul frf.ro.

Reguli dure la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Japonia a înregistrat în ultima vreme o creștere alarmantă a numărului de cazuri de Covid-19. Astfel, autoritățile de la Tokyo au devenit și mai stricte și au dat asigurări că populația va fi protejată în timpul întrecerilor olimpice.
În urma unei întâlniri între președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, și premierul japonez, Yoshihide Suga, șeful CIO a precizat că festivitățile de premiere vor avea loc sub anumite restricții. Ca atare, sportivii își vor pune singuri medaliile la gât, iar strângerile de mână vor fi interzise în totalitate.
"Medaliile vor fi prezentate sportivilor pe o tavă și aceștia și le vor lua singuri. De asemenea, nu vor exista strângeri de mână și nu vor fi îmbrățișări în timpul ceremoniilor de decernare a medaliilor. Dorim să ne reafirmăm tot angajamentul din partea comunității olimpice de a face totul pentru a nu aduce niciun risc poporului japonez", a declarat Thomas Bach.
În plus, toate competițiile se vor desfășura în absența fanilor, care nu vor avea acces în tribune, iar la ceremonia de deschidere nu vor putea participa mai mult de 1.000 de persoane.
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo joia viitoare. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06