Probele de atletism din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo vor începe vineri. Toată acțiunea va fi în direct pe canalele Eurosport.
Din păcate, infectările cu Coroanvirus au afectat și această disciplină, cu foarte puțin timp înainte de start.

Favort la medalii, depistat pozitiv cu Coronavirus

Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
Americanul Sam Kendricks era cotat cu șanse mari la câștigarea unei medalii în proba de săritură cu prăjina. Sportivul de 28 de ani a fost confirmat cu virusul de origine asiatică și astfel nu va putea concura în cea mai importantă competiție sportivă a planetei, informează cei de la lequipe.fr.
Kendricks a participat și la ediția de la Rio de Janeiro, din 2016, unde a reușit să obțină medalia de bronz, fiind devansat doar de legendarul Renaud Lavillenie și de către Thiago da Silva. Americanul a progresat foarte multe între cele două Jocuri Olimpice și era cotat cu șanse chiar la aur, alături de Lavillenie și Gustav Duplantis (Suedia).
Atletul originar din Oceanside (California) este dublu campion mondial, în 2017 și 2019, la Londra, respectiv Doha. De asemenea, el are multe victorii bifate în diverse competiții și etape de Diamond League.
Calificările probei de săritua cu prăjină sunt programate sâmbătă, iar finala va fi marţi.

Un alt nume important ratează competiția, din cauza dopajului

Este vorba despre Kariem Hussein (32 de ani), fost campion european în proba de 400 de metri garduri. Comisia de Disciplină din cadrul Comitetului Olimpic Elveţian l-a suspendat, după ce a fost depistat cu nicetamidă, la un control efectuat imediat după campionatele naționale.
Atletul a explicat că a luat o pastilă, după ce i-a scăzut glicemia, iar responsabilii antidoping ar fi știut ce urmează să își administreze și nu l-ar fi oprit.
"În 26 iunie, după finala de la Campionatele Elveţiei, simţeam că mi-a scăzut glicemia. În prezenţa altor oameni şi a celor care făceau controale antidoping şi ştiind că după o oră urma să fiu testat, am luat o pastilă de Gly-Coramin. Subliniez că am luat-o după cursă şi înainte de controlul antidoping”, a explicat elvețianul, prin intermediul unei postări pe Twitter.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06