Sportivii de la 29 de discipline vor concura marți, în a patra zi a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Românii vor evolua la natație, baschet 3x3 și tenis de masă.
22 de seturi de medalii vor fi acordate marți la Jocurile Olimpice, în direct pe Eurosport și Eurosport Player. După ce Ana Maria Popescu a cucerit prima medalie pentru România, luând argintul la spadă, sportivii români nu au mai urcat pe vreun podium, dar există premise că data de 27 iulie poate aduce noi satisfacții de acest gen pentru delegația noastră.
Emoțiile noastre vor începe încă de la ora 4:00, când Bernadette Szocs își va începe aventura în proba de simplu la tenis de masă. Românca o va întâlni pe Juan Liu, o jucătoare asiatică care reprezintă Statele Unite ale Americii. Partida va putea fi urmărită în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player. Dacă va învinge în meciul de dimineață, sportiva noastră va reveni la masă după prânz, pentru meciul din optimile de finală împotriva învingătoarei dintre I-Ching Cheng (Taiwan) și Mengyu Yu (Singapore).
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
După ce s-a oprit în sferturi la dublu mixt, unde a făcut pereche cu Ovidiu Ionescu, Bernadette are așteptări mari de la această ediție a Jocurilor Olimpice, unde va mai concura și în proba pe echipe, alături de Eliza Samara și Daniela Dodean Monteiro.

PROGRAM ROMÂNI LA JOCURILE OLIMPICE | David Popovici și Robert Glință vor lupta pentru medalii

Cel mai așteptat moment pentru români va fi sesiunea de dimineață de la natație. În cadrul acesteia vor avea loc 4 finale, iar în 2 dintre ele vom fi reprezentați. La ora 4:43 va intra în bazin fenomenalul David Popovici, care va concura în finala de la 200 de metri liber. Sportivul de numai 16 ani care a uimit lumea natației mondiale s-a calificat în finală cu al 7-lea timp, dar într-o finală olimpică orice este posibil și speranțele la o medalie sunt intacte.

David Popovici este în finala de la 200 metri liber, după o nouă cursă de vis

La ora 4:59, Robert Glință va înota pentru a 2-a oară în carieră într-o finală olimpică. Românul va lupta pentru o medalie în proba sa favorită, 100 de metri spate, iar faptul că s-a calificat cu ultimul act cu cel mai slab timp (53:20, fiind cu numai o sutime de secundă mai rapid decât înotătorii din spatele lui) nu înseamnă că șansele sale la o medalie nu există.
Cele două finale în care vor fi implicați cei doi români vor fi transmise în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.

PROGRAM ROMÂNI LA JOCURILE OLIMPICE | David Popovici va reveni în bazin în sesiunea de seară

Indiferent de ce va face în finala de la 200 de metri liber, David Popovici va reveni în Tokyo Aquatics Centre și în sesiunea de seară, pentru a înota în seriile probei sale favorite: 100 de metri liber. David a spulberat recordul mondial de juniori în această probă, reușind un incredibil 47:30, timp care reprezintă cea mai bună performanță în "cursa regină" din 2021, inclusiv la nivel de seniori.
David Popovici va înota în seria a 9-a (ultima), care va începe la ora 13:22 și din care va face parte și celebrul Caeleb Dressel, superstarul acestei probe, care a avut numai cuvinte de laudă la adresa românului.
Nu în ultimul rând, sportul românesc va fi reprezentat marți la Tokyo de echipa feminină de baschet 3 x 3. Chiar dacă șansele de calificare în faza eliminatorie sunt doar teoretice, fetele noastre vor să lasă o impresie bună în ultimul meci, contra Franței, care va începe la ora 11:00 și care va putea fi urmărit în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.

Disciplinele în care se vor acorda medalii în a 3-a zi de concurs

 • Ciclism - feminin, mountain bike
 • Canoe slalom - feminin, individual
 • Gimnastică - feminin, echipe
 • Haltere, feminin - categoria 59 de kilograme și categoria 64 de kilograme
 • Echitație - proba de dresaj
 • Înot - feminin, 100 m spate
 • Înot - feminin, 100 m bras
 • Înot - masculin, 200 m liber
 • Înot - masculin, 100 m spate
 • Judo - feminin, categoria 63 de kilograme
 • Judo - masculin, categoria 81 de kilograme
 • Sărituri în apă - feminin, sincron - platformă de 10 m
 • Scrimă - spadă feminin, echipe
 • Sofftball - feminin
 • Surfing - masculin, feminin
 • Taekwondo - feminin, categoria 67 de kilograme
 • Taekwondo - masculin, categoria 80 de kilograme
 • Tir - dublu mixt pușcă aer comprimat și dublu mixt pistol
 • Triatlon - feminin, individual
Programul complet al competiției de la Tokyo este aici. Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul Eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Programul românilor de la Jocurile Olimpice, dar și cele mai importante transmisiuni ale zilei vor fi updatate permanent pe Eurosport.ro.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06