Canotoarea Simona Radiș, în vârstă de 22 de ani, l-a însoțit pe înotătorul Robert Glință în fruntea delegației României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. După festivitate, sportiva s-a declarat onorată și mândră de oportunitatea de a fi purtătoare a drapelului României.
"Sunt mândră că astăzi am putut să reprezint țara și să fiu portdrapelul României. A fost un moment special. Am avut emoții mari, dar, în același timp, m-am simțit puternică. Și nu doar datorită faptului că am purtat steagul, ci datorită faptului că în spatele meu au fost mulți oameni puternici. Națiunea noastră este puternică și împreună cu toți sportivii care participă la Jocurile Olimpice o să facem tot posibilul să ridicăm drapelul pe cele mai înalte catarge", a spus Simona Radiș pentru Federația Română de Canotaj.

Cel mai așteptat moment de la deschiderea JO 2020: România a defilat la Tokyo

Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
Inițial, alături de Robert Glință, purtătoare a drapelului României fusese anunțată Mădălina Bereș, însă aceasta nu a putut fi prezentă la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice din cauza unei modificări în programul probei de 8+1 feminin, care nu va mai avea loc duminică, ci sâmbătă.

Victorie superbă a echipajului feminin de dublu vâsle

Simona Radiș, alături de partenera sa Ancuța Bodnar, a intrat în competiție la Jocurile Olimpice vineri dimineață, în proba de dublu vâsle. Ancuța Bodnar și Simona Radiș au câștigat la pas seria de calificare la dublu vâsle și au confirmat că sunt mari favorite la câștigarea unei medalii la Tokyo 2020.
Semifinalele probei de dublu vâsle sunt programate pe 26 iulie, în competiția masculină fiind calificați și Marian Enache și Ionuț Prundeanu.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06