România nu va avea niciun sportiv participant în ultima zi, astfel că am încheiat această ediție a Jocurilor Olimpice doar cu patru medalii cucerite.
Comitetul Olimpic şi Sportiv Româna anunţat că la ceremonia de închidere a Jocurilor, Cătălin Chirilă va fi cel care va avea onoarea să fie purtătorul de drapel al României.

Cătălin Chirilă, portdrapelul României la închiderea Jocurilor Olimpice

Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
Trei dintre medaliile României au fost obținute la canotaj: una de aur, la dublu vâsle feminin (Nicoleta Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş), şi două medalii de argint, la dublu rame masculin (Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă) şi patru rame fără cârmaci masculin (Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari).
Cealaltă medalie de argint a fost obținută la scrimă de Ana-Maria Popescu.
"Canoistul Cătălin Chirilă a fost desemnat purtător de drapel al României pentru Ceremonia de Inchidere a JO Tokyo 2020. Cătălin a ocupat locul 5 în finala olimpică de la canoe dublu, 1000 m, alături de colegul său Victor Mihalachi.Team Romania e mândră e tine, Cătălin!", a fost mesajul postat de COSR pe Facebook.
Robert Glință și Simona Radiș au fost cei care au prezentat drapelul României întregii lumi la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06