Este sărbătoare națională în Fiji după ce echipa națională de rugby în șapte a obținut pentru a doua oară la rând titlul olimpic. Fiji a câștigat medalia de aur și la ediția de la Rio, acolo unde s-a impus în ultimul act cu 43-7 în fața Marii Britanii. Rugby-ul în șapte a debutat la Jocurile Olimpice la ediția din 2016 de la Rio.
După victoria în fața reprezentativei din Noua Zeelandă, oamenii din Fiji au ieșit pe străzi pentru a sărbători performanța de la Tokyo. În ultimele luni, Fiji a fost greu încercată de pandemia de COVID-19, iar victoria de la Jocurile Olimpice înseamnă enorm pentru întreaga țară.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04

5 luni departe de familii

Obținerea medaliei de aur pentru a doua ediție la rând nu a venit fără sacrificii pentru jucătorii din Fiji. Aceștia au intrat în cantonament în aprilie crezând că se vor întoarce la familii după câteva zile, dar în Fiji a fost declarată stare de urgență. Jucătorii au primit acceptul autorităților de a își continua pregătirea pentru Jocurile Olimpice și au improvizat o sală în garajul unui hotel, acolo unde au stat 12 săptămâni. La revenirea în țară, după ce vor trece de perioada de carantină, se vor face 20 de săptămâni departe de cei dragi.
"E greu de spus în cuvinte ce efect are această medalie în Fiji. E ceva ce are legătură cu identitatea națională. Succesul unei mici națiuni în ciuda așteptărilor, în fața fraților mai mari, este ceva deosebit pentru Fiji", a declarat după obșinerea aurului olimpic antrenorul Gareth Baber, galezul care conduce naționala de rugby în șapte din Fiji.
După victoria din 2016 de la Rio, guvernul din Fiji a decretat sărbătoare națională iar banca națională a tipărit bancnote de 7 dolari pentru a sărbători medalia de aur.
Prima apariție a statului Fiji la Jocurile Olimpice a avut loc la ediția din 1956, de la Melbourne. Cele două medalii obținute de naționala de rugby în șapte reprezintă singurele medalii obținute de țara cu o populație de aproximativ 900.000 de locuitori.
Programul complet al competiției de la Tokyo este aici. Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfăşoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul Eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Programul românilor de la Jocurile Olimpice, dar și cele mai importante transmisiuni ale zilei vor fi updatate permanent pe Eurosport.ro.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06