De patru ori medaliată la Jocurile Olimpice, cea mai titrată jucătoare de tenis din Era Open a anunțat că nu va participa la ediția din acest an. Debutantă la ediția din 2000 la Sydney, Serena Williams a precizat înainte de anunțul de azi că nu este prea încântată să meargă la Tokyo din cauza faptului că nu-și poate lua fiica cu ea, pe Olympia.
Prezentă la conferința de presă de la Wimbledon, Serena Williams a fost întrebată de jurnaliști dacă plănuiește să călătorească în Japonia pe 23 iulie, iar răspunsul a venit imediat: "De fapt nici măcar nu sunt pe lista de înscriși la Jocurile Olimpice, nu știu să-mi apară numele pe acea listă. Dacă sunt acolo, nu ar trebui să fiu pentru că nu merg", a spus cea mai mică dintre surorile Williams.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04

Serena Williams nu participă la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Totuși, Serena Williams nu a vrut să ofere prea multe detalii referitoare la motivele care stau în spatele refuzului ei de a merge în Japonia: "Sunt multe motive care m-au făcut să iau această decizie. Nu simt că azi e momentul să vorbesc despre asta. Poate altă dată vom dezbate și asta. Scuze", a mai spus Serena Williams la Londra.
Serena Williams se alătură astfel starurilor din tenisul alb care nu vor merge la Tokyo. Rafael Nadal și Dominic Thiem au anunțat deja că nu vor merge la Tokyo. Roger Federer este și el în dubii privind participarea lui la Jocurile Olimpice de anul acesta. Serena Williams a câștigat medalia de aur în proba de dublu în 2012 la Londra și trei medalii de aur în proba de dublu (Sydney 2000, Beijing 2008 și Londra 2012).
Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în perioada 23 iulie-8 august și vor putea fi urmărite în direct pe Eurosport.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06