Brazilia va merge la Tokyo pentru a-și apăra titlul olimpic avându-l în lot pe Dani Alves, în vârstă de 38 de ani. Potrivit presei internaționale, fotbalistul a ratat prezența la Copa America, turneu care se desfășoară în această perioadă, din cauza unei accidentări la genunchi.
Fostul jucător al celor de la Sevilla, Barcelona, Juventus sau PSG, legitimat în prezent la Sao Paulo, va fi însă unul dintre cei 3 fotbaliști de peste 23 de ani care va juca la Olimpiadă. Selecționerul Andre Jardine speră ca Dani Alves să se refacă în timp util pentru a evolua încă din primul meci, cel cu Germania, programat pe 22 iulie.
Pe lângă Neymar, din lotul Braziliei va lipsi și Marquinhos, în schimb, din campionatul Franței, fiind convocați Bruno Guimaraes, de la Olympique Lyon, şi Gerson, legitimat la Olympique Marseille.
Tokyo 2020
Neymar ratează Jocurile Olimpice! PSG nu-l lasă pe brazilian să meargă la Tokyo
15/06/2021 LA 05:10

PSG nu-l lasă pe Neymar la JO

Neymar era dorit în lotul naționalei olimpice, fiind considerat unul dintre jucătorii cheie ai echipei. Se pare, însă, că starul lui PSG nu va putea fi prezent la Tokyo.
Potrivit jurnaliștilor de la ESPN Brazil, confederația braziliană de fotbal a trimis un mesaj către șefii parizienilor, întrebându-i dacă îl vor lăsa pe Neymar să se alăture lotului olimpic în vederea competiției programate în Japonia, între 21 iulie și 7 august. Răspunsul lui PSG nu a fost, însă, cel dorit de brazilieni.
Francezii ar fi refuzat categoric să-l lase pe Neymar să meargă la Tokyo și și-ar fi motivat decizia spunând că aceasta "nu este o competiție oficială", ținând cont de faptul că Jocurile Olimpice nu sunt încadrate în programul FIFA pentru echipele naționale. Acest lucru le permite cluburilor să refuze cererile federațiilor de a-i lăsa pe fotbaliști să participe la Olimpiadă.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12