UPDATE / După Florin Ştefan, Mirel Rădoi a mai convocat astăzi doi fotbaliști pentru Jocurile Olimpice. Este vorba despre mijlocaşii Antonio Sefer, legitimat la Rapid, şi Eduard Florescu, de la FC Botoșani. Cei doi vor ajunge azi în cantonamentul tricolorilor de la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia.
Articol inițial scris de Răzvan Cîrceag
Federația Română de Fotbal a anunțat marți, 29 iunie, lotul cu care Mirel Rădoi va merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo, competiție transmisă în direct pe canalele Eurosport și Eurosport Player.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
De atunci, lotul lui Mirel Rădoi a suferit câteva modificări cauzate de echipele de club de care aparțin fotbaliștii.

Florin Ștefan merge la Olimpiadă

Ultimul nume care a fost anunțat pe site-ul oficial al FRF este Florin Ștefan, care a ajuns încă de aseară în cantonamentul de la Mogoșoaia. Fundașul a făcut parte și din lotul de la EURO 2019, unde a fost titular în 3 din cele 4 partide disputate de tricolori.
Problema lui Ștefan este că nu a mai jucat de aproape 2 luni. După ce a refuzat propunea de prelungire a contractului cu Sepsi, acesta nu s-a mai pregătit cu echipa covăsneană, astfel că forma sa ar putea avea de suferit.
Anterior, FRF a anunțat că Denis Ciobotariu și George Pușcaș au fost chemați de către echipele de club și nu vor mai putea merge la Olimpiadă. Iar după retragerea acestora, a fost adus Andrei Sîntean, fotbalistul care în sezonul trecut a bifat 20 de meciuri pentru Hermannstadt.

Lotul României pentru Jocurile Olimpice

  • PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța), Mihai Popa (Astra), Ștefan Târnovanu (FCSB);
  • FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo București), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (Farul Constanța), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Radu Boboc (Farul Constanța), Florin Ștefan;
  • MIJLOCAȘI: Andrei Ciobanu (Farul Constanța), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Dobre (Dijon/Franța), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluță (Brighton/Anglia);
  • ATACANȚI: George Ganea (Farul Constanța), Andrei Sîntean (Hermannstadt).
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06