Federația Română de Fotbal a anunțat marți lotul inițial care va merge la Tokyo, dar ulterior au survenit 2 modificări, deoarece unele cluburi s-au răzgândit în ultima clipă și nu le-au mai permis jucătorilor să participe la Jocurile Olimpice.
Toate naționalele calificate la turneul olimpic au dreptul de a include în lot 3 jucători de peste 23 de ani. Din păcate, Mirel Rădoi nu se va putea baza pe niciun astfel de jucător, toți cei care au fost luați în calcul fiind opriți de cluburile de care aparțin.

Mirel Rădoi: "Ne era puțină jenă să tot apelăm la aceleași cluburi"

Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
Selecționerul a explicat cum au stat lucrurile în cadrul negocierilor, menționând că a FRF a încercat pe toate căile să rezolve aceste probleme, dar majoritatea cluburilor au fost foarte ferme în decizia lor și nu s-a putut face nimic. Rădoi a precizat că unele cluburi au fost foarte deschise în acest sens.
"Da, a fost un număr destul de mare (n.r.- de jucători care au vrut să joace la JO), m-a surprins pentru că ei și-au dorit să fie prezenți. Am încercat, nu am putut să facem mai multe la nivel de club. Chiar dacă am încercat prin antrenor, prin președinte, la unele cluburi chiar prin patron.
Nu este niciun jucător care să fi putut modifica dorința cluburilor. Dar țin să apreciez deschiderea pe care anumite cluburi au avut-o, ne era puțină jenă să tot apelăm la aceleași cluburi, dacă putem să luăm și jucătorul X, și jucătorul Y. Am încercat să mă pun în locul antrenorilor, în locul patronilor.
Am încercat să le expun chestia asta, că poate crește cota jucătorilor mult mai mult printr-o participare la JO. Au fost negocieri cu Sassuolo (n.r.- pentru Vlad Chiricheș). În ultimele zile am sperat că, poate, Budescu poate fi prezent. Era singurul la care se găsise o portiță. Nu știu exact situația lui contractuală, la el au existat ceva șanse. În rest, nimic. Și cluburile din străinătate, și cele din țară, au refuzat", a declarat Mirel Rădoi, în cadrul unei conferințe de presă, citat de digisport.ro.

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU JOCURILE OLIMPICE

  • PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța), Mihai Popa (Astra), Ștefan Târnovanu (FCSB);
  • FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo București), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (Farul Constanța), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Radu Boboc (Farul Constanța), Florin Ștefan;
  • MIJLOCAȘI: Andrei Ciobanu (Farul Constanța), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Dobre (Dijon/Franța), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluță (Brighton/Anglia);
  • ATACANȚI: George Ganea (Farul Constanța), Andrei Sîntean (Hermannstadt).

Programul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Joi, 22 iulie
  • Noua Zeelandă – Coreea de Sud (ora locală 17:00, Kashima)
  • Honduras – România (ora locală 20:00, Kashima) 14:00, ora României
Duminică, 25 iulie
  • Noua Zeelandă – Honduras (ora locală 17:00, Kashima)
  • România – Coreea de Sud (ora locală 20:00), Kashima) 14:00, ora României
Miercuri, 28 iulie
  • România – Noua Zeelandă (ora locală 17:30, Sapporo) 11:30, ora României
  • Coreea de Sud – Honduras (ora locală 17:30, Yokohama)
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06