Skateboarderul britanic Sky Brown, în vârstă de 12 ani, este subiectul documentarului exclusiv al Discovery+, care prezintă ascensiunea sportivei din Marea Britanie care va deveni cea mai tânără reprezentantă din istoria Regatului Unit la Jocurile Olimpice.
Sky Brown este unul dintre cei doi sportivi din Marea Britanie - alături de Bombette Martin, în vârstă de 14 ani - care va concura la skateboarding, aflat în premieră printre sporturile olimpice.
Odată cu participarea la Tokyo, Sky Brown va doborî un record vechi de 93 de ani, depășindu-l pe înotătorul Margery Hinton, care avea 13 ani și 44 de zile când a concurat pentru Marea Britanie la Jocurile Olimpice de la Amsterdam din 1928.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04

"Reaching the Sky", un documentar produs exclusiv de Discovery+

"Reaching the Sky" prezintă drumul lui Sky Brown din momentul în care a început să practice skateboardingul și până la performanța uluitoare de a se califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Documentarul include imagini cu familia sportivei, antrenamente de skateboarding și sesiuni de practică de surfing, oferind spectatorilor o perspectivă unică asupra vieții și personalității acestei tinere sportive extrem de talentate, a cărei abilitate, rezistență și ambiție depășesc cu mult vârsta sa fragedă.
De asemenea, filmul prezintă povestea reîntoarcerii lui Sky Brown la antrenamente, după ce a suferit o accidentare care i-a pus viața în pericol, în mai 2020.
"Sunt atât de încântată că oamenii din atât de multe țări vor urmări Reaching the Sky la Discovery+.
A fost atât de distractiv să filmez și am avut ocazia să fac niște lucruri grozave. Antrenamentul cu Nyjah Huston a fost nebunesc, deoarece este cu adevărat uimitor, iar navigarea cu Rob Machado a fost ireală, el este atât de elegant și atât de bun.
Eram foarte tânără când au avut loc ultimele Jocuri Olimpice și nu le-am privit cu adevărat, așa că sunt atât de încântată că voi fi la Tokyo. Vreau să fiu la Jocurile Olimpice pentru a inspira fetele să viseze la asta. Sper că atunci când mă vor vedea, vor crede că și ele o pot face.
Sper să obțin aur, acesta este visul, dar dacă nu, totuși am intrat la Jocurile Olimpice și asta e foarte tare.", a spus Sky Brown.
Scott Young, șef de producție și conținut sportiv la Discovery Sports, a declarat: "Sky Brown este o tânăr sportivă extrem de talentat, ale cărui abilități de respirație, neînfricare și personalitate o fac o adevărată vedetă, cu un vis uimitor. Povestea ei este captivantă și suntem atât de încântați că am reușit să colaborăm cu Sky la Discovery+".
Versiunea finală a documentarului "Reaching the Sky" va fi lansată astăzi, 6 iulie, și va putea fi urmărită pe Eurosport Player.

Sky Brown are doar 12 ani și va reprezenta Marea Britanie la Jocurile Olimpice

Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06