Încă de la începutul sosirii sportivilor și oficialilor în satul olimpic de la Tokyo au început să apară cazuri pozitive de Covid-19, lucru care i-a îngrijorat pe organizatori, nefiind exclusă nici chair varianta unei anulări târzii a Jocurilor Olimpice.
Până acum, mai mulți sportivi, antrenori sau membri ai delegațiilor au fost plasați în izolare pentru că au dat rezultate pozitive la testele de Covid-19, dar unele competiții au început deja de ieri și vor continua astăzi, urmând ca mâine să aibă loc festivitatea de deschidere.
  • Astăzi este a doua zi de concursuri la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar programul va fi unul extrem de interesant: Honduras - România şi Brazilia - Germania sunt capetele de afiş, în competiţia de fotbal. Programul poate fi văzut aici.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04

Tokyo 2020 | Guineea nu își lasă sportivii la Jocurile Olimpice

La mult așteptata defilare a sportivilor de pe Stadionul Olimpic nu vor fi prezenți cei din Guineea, țara din Vestul Africii anunțând oficial că nu-și va trimite sportivii calificați în Japonia din motive sanitare.
"Guvernul Republicii Guineea, preocupat să păstreze sănătatea sportivilor, a decis cu regret să anuleze participarea Guineei la a 32-a olimpiadă, programată la Tokyo.", s-a arătat într-un comunicat al Ministerului Sporturilor, preluat de guineeanews.com.
Conform sursei citate, este pentru a 3-a oară în istorie când Guineea nu va lua parte la spectacolul olimpic, după edițiile din 1972 (Munchen) și 1976 (Montreal).
Guineea avea 5 sportivi calificați la Tokyo: atleta Aissata Deen Conte, înotătoarele Mamadou Bah și Mariana Toure, judoka Mamadou Samba Bah și luptătoarea Fatoumata Camara. Deși motivele autorităților de la Conakry sunt de ordina sanitar, se pare că există și alți factori care au determinat retragerea sportivilor de la întrecerea olimpică. Luptătoarea Fatoumata Camara anunțase încă din urmă cu câteva zile că nu va merge la Tokyo dacă nu i se vor plăti bonusurile pentru performanțele anterioare și pentru calificarea la Jocurile Olimpice.
Așadar, Guineea este a 2-a țară care a avut sportivi calificați la Jocurile Olimpice și care nu îi va lăsa pe aceștia să concureze. Coreea de Nord anunțase încă din urmă cu câteva luni că nu le va permite sportivilor să meargă în Japonia din cauza situației sanitare delicate.
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de astăzi. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo contra Hondurasului, de la ora 14:00, în direct pe Eurosport 2!
https://i.eurosport.com/2021/07/15/3173912.jpg
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06