Așa cum președintele COSR, Mihai Covaliu, anunța exclusiv pentru Eurosport în urmă cu câteva zile, decizia finală privind sportivii care vor fi portdrapel la Tokyo se va lua în funcție de mai mulți factori și va fi făcută publică în cel mai scurt timp.
Aceasta a venit astăzi și reprezintă o oarecare surpriză privind cei doi aleși. Mădălina Rareș și Robert Glință vor avea onoarea de purta steagul României la Festivitatea de Deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Robert Glință și Mădălina Rareș vor fi port-drapelul Româneiei la Tokyo

Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
Mădălina Rareș este o canotoare de bază a bărcii de 8+1 a României, cu care a cucerit medalia de bronz la ediția precedentă a Jocurilor Olimpice, la Rio de Janeiro (2016). De asemenea, Mădălina are în palmares titlul mondial, dar și 6 trofee europene.
Robert Glință este cel mai bun înotător român la ora actuală. El participă pentru a 2-a oară la Jocurile Olimpice, dar la Tokyo o va face din postura de campion european la 100m spate, titlu cucerit la Budapesta, în urmă cu câteva luni.
Este pentru prima dată în istoria Jocurilor Olimpice la care România va avea doi purtători de drapel. Mădălina Rareș va fi a 3-a reprezentantă a canotajului care se bucură de această onoare, după Iulică Ruican (Atlanta 1996) şi Elisabeta Lipă (Sydney 2000, Atena 2004). În schimb, Robert Glință va marca o premieră, fiind primul reprezentant al natației care va purta drapelul la competiția supremă din sportul mondial.
Așadar, unul dintre subiectele cele mai fierbinți din ultima vreme din sportul românesc a fost finalizat prin decizia de astăzi. Simona Halep era considerată de mulți cea care merita să fie portdrapel la Tokyo, dar din păcate tenismena a anunțat acum câteva zile că nu va participa la întrecerea olimpică, nefiind refăcută după accidentarea care a ținut-o departe și de Roland Garros și de Wimbledon.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06