Staff-ul echipei naționale U23 a testat astăzi puterea membrelor inferioare și apoi puterea maximală în regim de viteză a jucătorilor convocați pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Asta pentru forța în regim de accelerare, contracția fibrei musculare, diminuarea consumului energetic, prevenirea accidentărilor din suprasolicitare. Imagini din cantonament sunt disponibile pe site-ul frf.ro.
Ulterior, Robert Boboc și Marco Dulca au acceptat să participe la un test inedit, în cadrul căruia au fost puși să-și ghicească o parte din coechipierii de la echipa națională. Un test mai greu decât în alte ocazii, având în vedere componența lotului.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
În cele din urmă, Federația Română de Fotbal a oferit și câteva informații inedite pe site-ul oficial. Este vorba despre faptul că Ștefan Târnovanu, Florin Ștefan și Nicolae Dică sunt toți trei născuți pe 9 mai, Târnovanu în 2000, Ștefan în 1996, iar Dică în 1980. În plus, Alex Dobre și Marius Marin își sărbătoresc amândoi ziua de naștere pe 30 august.
https://i.eurosport.com/2021/07/06/3168553.jpg

Declarațiile căpitanului

Marius Marin, care va fi căpitanul României și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a oferit un interviu pentru FRF TV, în care mijlocașul a vorbit despre viața sa din Italia, despre cum sunt percepuți jucătorii români de străini, dar și despre ce îi lipsește cel mai mult din România:
"Ca populație, tot timpul am fost neîndreptățiți în Europa, am rămas dezamăgit. Jucând de 6 ani în Italia, tot timpul am întâlnit o diferență între italieni și români. Dar chestia asta m-a ambiționat foarte mult să demonstrez că jucătorii români au valoare."
Mijlocașul în vârstă de 22 de ani este de părere că în Italia există o impresie greșită despre jucătorii români, fiind considerați delăsători.

Echipamentul oficial pentru Jocurile Olimpice

Federația Română de Fotbal a creat împreună cu suporterii un echipament de joc special, dedicat sărbătorii olimpice: "Am lansat fanilor provocarea de a imagina designul echipamentului și am primit aproape 100 de propuneri. Ulterior, comisia formată din Horia Brenciu (artist), Vlad Munteanu (manager operațional loturi naționale FRF), Alfonso Flores (manager sponsorizări Joma) și reprezentanți ai departamentelor comunicare și marketing FRF a ales viziunea câștigătoare a lui Cătălin Marian.
Apoi, alături de partenerul tehnic Joma, am elaborat tricourile, șorturile și jambierele, iar acum “armura” eroilor noștri se întoarce la suporteri. Sub blazonul protector al echipelor naționale, cu flacăra olimpică aprinsă spre a veghea acest parcurs, tricoul e gata! În culori noi, așteaptă să-l îmbrăcăm pentru încă o poveste frumoasă, de la nopțile italiene spre diminețile japoneze care vor rămâne în istorie", se arată în comunicatul forului național.

România U23 debutează la Tokyo pe 22 iulie

Naționala de fotbal a României va debuta la Jocurile Olimpice de la Tokyo pe 22 iulie, atunci când selecționata lui Mirel Rădoi va întâlni Honduras, de la 14:00. Programul grupei B din care face parte România:
Joi, 22 iulie
  • Noua Zeelandă – Coreea de Sud (ora României 11:00, Kashima)
  • Honduras – România (ora României 14:00, Kashima)
Duminică, 25 iulie
  • Noua Zeelandă – Honduras (ora României 11:00, Kashima)
  • România – Coreea de Sud (ora României 14:00, Kashima)
Miercuri, 28 iulie
  • România – Noua Zeelandă (ora României 11:30, Sapporo)
  • Coreea de Sud – Honduras (ora României 11:30, Yokohama)
Jocurile Olimpice de la Tokyo și meciurile naționalei României vor putea fi văzute în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06