Cele patru ţări, care vor trimite sportivi la Jocurile, dar nu şi responsabili oficiali, "vor plăti preţul" deciziei lor, a avertizat pentru presă purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe, Wenbin Wang.
După SUA, Australia, Marea Britanie şi Canada a anunţat, miercuri, boicotul diplomatic al competiţiilor pentru a denunţa încălcarea drepturilor Omului în China.
"Recurgerea de către Statele Unite, Australia, Marii Britanie şi Canada pe scena Jocurilor Olimpice la manipulare politică este impopulară şi duce la izolarea lor însele. Ele vor plăti inevitabil un preţ pentru această decizie proastă", a promis Wang.
Jocurile Olimpice
Reacţia Chinei, după ce SUA şi Australia au anunţat "boicotul diplomatic" al Jocurilor Olimpice
08/12/2021 LA 11:34
Oficialul chinez a afirmat că ţara sa nu a adresat o invitaţie ţărilor în cauză. "Fie că reprezentanţii lor oficiali vin sau nu, Jocurile de iarnă de la Beijing vor fi o reuşită", a asigurat acesta.
"Sportul nu are nimic de a face cu politica. Jocurile Olimpice sunt o mare reuniune a sportivilor şi iubitorilor de sport, nu o scenă pe care politicienii se dau în spectacol", a conchis purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze.
JO vor avea loc în perioada 4-20 februarie, dar ţinând cont de restricţiile impuse de China din cauza pandemiei de Covid-19, intrarea străinilor va fi limitată.
Sursa: Agerpres
Tokyo 2020
"Nu există pericolul ca Jocurile Olimpice să fie anulate din cauza coronavirus"
03/02/2020 LA 13:01
Beijing 2022
Jocurilor Olimpice de iarnă Calgary 1988, ediția în care a strălucit Tomba "La Bomba"
ACUM 20 ORE