În 2015, atleții ruși fuseseră interziși de la orice competiție internațională, din cauza unor infracțiuni de doping și în urma unui mare scandal în care agenția antidoping din Rusia a fost acuzată că a falsificat rezultate ale analizelor unor sportivi.
World Athletics a pus la cale un plan de readmitere a Rusiei în competițiile internaționale, cuprins într-un document de 31 de pagini, plan pe care conducerea atletismului mondial îl consideră „o ultimă șansă și o încercare urgentă” de reabilitare, după suspendarea din 2015.

Ce are de făcut Rusia pentru "refacerea încrederii"

Jocurile Olimpice
CIO "explorează modalităţile" de a-i reprimi pe ruşi şi bielaruşi în competiţii
IERI LA 09:00
O serie de termene limită pentru implementarea unor măsuri de reformă au fost stabilite pentru anul viitor, inclusiv obiective pentru testarea pe scară mai largă a sportivilor.
Președintele forului mondial, Lord Coe, a numit-o „hartă pentru refacerea încrederii”.
"Acesta nu este sfârșitul, ci începutul unei călătorii lungi, cu o cantitate incredibilă de muncă pe care RUSAF (Federația Rusă de Atletism) o va face pentru a reconstrui încrederea", a spus Coe, citat de BBC Sports.
Nu a fost stabilită nici o dată pentru readmiterea Rusiei în competițiile mondiale de atletism, dar a fost stabilit, și urmează să fie monitorizat, un calendar detaliat referitor la guvernarea sportului, finanțarea, regimul antidoping și educația sportivilor.
Printre schimbările solicitate se numără introducerea politicilor de încurajare a denunțării, măsuri pentru „pedepsirea acelor regiuni care se opun schimbărilor” și creșterea contribuției sportivilor la modul în care se desfășoară sportul în țară.
Planul face referire și la faptul că RUSAF consideră că își poate atinge obiectivele, dar menționează, de asemenea, că „schimbarea ireversibilă a unei culturi va necesita de fapt o generație”.
World Athletics declară, de asemenea, că va lua în considerare, în cadrul întrunirii consiliul său din 17 și 18 martie, dacă să permită sportivilor ruși dovediți a fi curați să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul acesta.
sursa: Mediafax
Olympic Games 2024
Jocurile Olimpice de la Paris: Prețurile biletelor, date, tragere la sorți, tot ce trebuie să știi
28/11/2022 LA 12:32
Jocurile Olimpice
Jocurile Olimpice din 2036 ar putea avea loc într-un oraș care urmează să fie construit
17/11/2022 LA 11:10