În 2015, atleții ruși fuseseră interziși de la orice competiție internațională, din cauza unor infracțiuni de doping și în urma unui mare scandal în care agenția antidoping din Rusia a fost acuzată că a falsificat rezultate ale analizelor unor sportivi.
World Athletics a pus la cale un plan de readmitere a Rusiei în competițiile internaționale, cuprins într-un document de 31 de pagini, plan pe care conducerea atletismului mondial îl consideră „o ultimă șansă și o încercare urgentă” de reabilitare, după suspendarea din 2015.

Ce are de făcut Rusia pentru "refacerea încrederii"

Beijing 2022
Beijing 2022: Au mai rămas doar 100 de zile până la Jocurile Olimpice de iarnă
ACUM 8 ORE
O serie de termene limită pentru implementarea unor măsuri de reformă au fost stabilite pentru anul viitor, inclusiv obiective pentru testarea pe scară mai largă a sportivilor.
Președintele forului mondial, Lord Coe, a numit-o „hartă pentru refacerea încrederii”.
"Acesta nu este sfârșitul, ci începutul unei călătorii lungi, cu o cantitate incredibilă de muncă pe care RUSAF (Federația Rusă de Atletism) o va face pentru a reconstrui încrederea", a spus Coe, citat de BBC Sports.
Nu a fost stabilită nici o dată pentru readmiterea Rusiei în competițiile mondiale de atletism, dar a fost stabilit, și urmează să fie monitorizat, un calendar detaliat referitor la guvernarea sportului, finanțarea, regimul antidoping și educația sportivilor.
Printre schimbările solicitate se numără introducerea politicilor de încurajare a denunțării, măsuri pentru „pedepsirea acelor regiuni care se opun schimbărilor” și creșterea contribuției sportivilor la modul în care se desfășoară sportul în țară.
Planul face referire și la faptul că RUSAF consideră că își poate atinge obiectivele, dar menționează, de asemenea, că „schimbarea ireversibilă a unei culturi va necesita de fapt o generație”.
World Athletics declară, de asemenea, că va lua în considerare, în cadrul întrunirii consiliul său din 17 și 18 martie, dacă să permită sportivilor ruși dovediți a fi curați să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul acesta.
sursa: Mediafax
Beijing 2022
Beijing 2022: Prezentarea medaliilor care vor fi acordate la Jocurile Olimpice de iarnă
ACUM 8 ORE
Beijing 2022
Toate privirile spre Beijing! Discovery celebrează 100 de zile până la Jocurile Olimpice de Iarnă
ACUM 9 ORE