Cea de-a 4-a zi de competiții de la Jocurile Paralimpice a fost una foarte bună pentru sportivii din România. Ministrul sportului, Eduard Novak, a cucerit argintul în cursa de urmărire individuală de 4000 de metri. În finală, Eduard Novak l-a întâlnit pe Jozef Metelka din Slovacia, cel care a câștigat medalia de aur.
La numai câteva ore distanță, Alexandru Bologa a adus încă o medalie delegației României. Judokanul (nevăzător) a pierdut în semifianlele categoriei de 60 de kilograme, dar apoi a luptat incredibil și a cucerit medalia de bronz.

Alex Bologa, bronz la Jocurile Paralimpice de la Tokyo

Jocurile Paralimpice
Eduard Novak, medalie de argint la Jocurile Paralimpice de la Tokyo
27/08/2021 LA 07:26
Meciul pentru brozn a fost unul dramatic, Alex câștigând prin descalificarea adversarului (clasa B3), după două minute şi 17 secunde din ''golden score''.
Pentru sportivul antrenat de Tamas Gergely este a 2-a medalie de bronz din carieră la Jocurile Paralimpice, după cea obținută în urmă cu 5 ani, la Rio de Janeiro.
Astfel, palmaresul României la Jocurile Paralimpice a fost îmbogățit. Cei doi medaliați de la Tokyo sunt de altfel singurii care au urcat vreodată pe podiumul paralimpic. Eduard Novak de 4 ori (are inclusiv un aur, la Londra, în 2012) și Alex Bologa de 2 ori.
România are 7 sportivi prezenți la Jocurile Paralimpice de la Tokyo:
  • Eduard Novak – Ciclism
  • Eduard Moescu – Ciclism
  • Alex Bologa – Judo nevăzători
  • Octavian Vasile Tucaliuc – Atletism
  • Tabita Vulturar – Atletism
  • Eugen Pătru - Tir cu arcul
  • Bobi Simion – Tenis de masă
Paralympics
Un sportiv fără mâini face senzație la Jocurile Paralimpice la... tenis de masă
26/08/2021 LA 11:29
Jocurile Paralimpice
Ce spune Eduard Novak după prima probă de la Jocurile Paralimpice : "Nu e preferata mea!"
26/08/2021 LA 10:28