Rebecca Meyers din SUA o are de obicei pe mama ei drept însoțitor pentru îngrijirea personală, deoarece are deficiențe de auz și vedere. Din cauza restricțiilor de siguranță pentru prevenirea răspândirii COVID, va exista un singur asistent pentru toți înotătorii paralimpici din SUA.
Mama lui Meyes o însoțea pe sportivă la toate evenimentele internaționale încă din 2017. Doar că la Tokyo nu I s-a mai permis. Asistenții au rolul de a-I însoți pe sportivii paralimpici pe toată durata Jocurilor, ajutând cu diverse sarcini. Inclusiv deplasarea dintr-un loc în altul.

Ce a declarat Rebecca Meyers

Jocurile Paralimpice
Ucraina, ce luptă! E pe primul loc în clasamentul pe medalii la Jocurile Paralimpice de la Beijing
05/03/2022 LA 15:17
Pentru Meyers, ar fi trebuit să fie cea de-a treia apariție la Jocurile Paralimpice, după ce a debutat la vârsta de 17 ani la Londra 2012. Acolo a reușit să cucerească două medalii de argint și una de bronz. Patru ani mai târziu, la Jocurile de la Rio, sportiva a obținut numai puțin de trei medalii de aur.
"Sunt nervoasă, sunt dezamăgită, dar, mai presus de toate, sunt tristă că nu îmi pot reprezenta țara. Din cauza pandemiei există noi restricții, care impun, pe bună dreptate, o limită în privința personalului neesențial, dar pentru mine este esențial să am alături un asistent de încredere.
Așadar, în 2021, o persoană cu dizabilități trebuie să lupte pentru drepturile ei? Vorbesc pentru viitoarele generații de la Jocurile Paralimpice în speranța că nu vor trece niciodată prin durerea prin care trec eu acum", a scris înotătoarea pe pagina personală de Twitter.
Anul acesta au fost impuse restricții foarte aspre în cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Totul din cauza numărului alarmant de infectări Covid-19, cu care se confruntă Japonia. Cea mai mare dezamăgire fiind faptul că toate concursurile se vor desfășura fără spectatori.
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo mâine. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!

Honduras - România

Credit imagine: Eurosport

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Jocurile Paralimpice
România, reprezentată de doar 2 sportivi la Jocurile Paralimpice de iarnă! Pe cine vom susține
03/03/2022 LA 17:44
Jocurile Paralimpice
Încă o medalie românească la Jocurile Paralimpice! Alex Bologa a luat bronzul la judo
27/08/2021 LA 11:28