Cu şapte medalii, dintre care trei de aur cucerite sâmbătă, Ucraina ocupă primul loc în clasamentul naţiunilor al Jocurilor Paralimpice de la Beijing, într-un moment în care ţara este distrusă de războiul declanşat de Rusia, transmite AFP. Delegaţia Ucrainei, care cuprinde 20 de sportivi, a ajuns în urmă cu o săptămâna în China, traversând Europa la bordul unui autocar, scrie Agerpres.
''Este un miracol că am ajuns aici", a declarat Valeri Suşkevici, preşedintele Comitetului paralimpic ucrainean. ''Ultima săptămână am petrecut-o în Italia, fără niciun echipament. Nu ne-am putut antrena'', a declarat pentru AFP, Taras Ras, medaliat cu argint la para biatlon sprint.
CITEȘTE ȘI:
Jocurile Paralimpice
România, reprezentată de doar 2 sportivi la Jocurile Paralimpice de iarnă! Pe cine vom susține
03/03/2022 LA 17:44

Ucraina luptă pe toate fronturile, e pe locul 1 în clasamentul medaliilor la Jocurile Paralimpice de la Beijing

Medaliile de aur ale Ucrainei au fost cucerite în probele de biatlon de Vitali Lukianenko, Oksana Şişkova şi Grigori Vovcinski, iar acesta din urmă a profitat de victoria lui pentru a transmite următorul mesaj: ''Ucraina este o mare familie. Medalia mea, pentru prima mea cursă, este pentru pace în Ucraina, pentru oamenii din Ucraina''.
Şişkova a adăugat că ''vreau doar pace pentru Ucraina. Sper că totul va fi calm şi liniştit pentru că îmi fac foarte multe griji pentru situaţia din Ucraina... medaliile nu înseamnă nimic în comparaţie cu viaţa rudelor şi a oamenilor''. Sportivii din Rusia şi Belarus au fost excluşi de la competiţie de Comitetul Paralimpic Internaţional, după ce îm primă instanţă au primit dreptul de a participa sub steag neutru.
Jocurile Paralimpice
Încă o medalie românească la Jocurile Paralimpice! Alex Bologa a luat bronzul la judo
27/08/2021 LA 11:28
Jocurile Paralimpice
Eduard Novak, medalie de argint la Jocurile Paralimpice de la Tokyo
27/08/2021 LA 07:26