La nici 5 ani, puștiul Nicholas, născut în Sibiu a simțit pentru prima dată gustul kartingului. Tatăl, Alex, pilot în campionatul național de raliuri și organizator al Raliului Sibiului, și-a îndrumat copilul spre noua pasiune după un test scurt la Târgu Secuiesc. “Tata m-a adus la karting și mi-a plăcut. A văzut că mă descurc și m-a ajutat și mai departe”, explică puștiul.
Accentul îl tradează rapid. La 1 an după ce a intrat în contact cu pasiunea pentru karting, părinții s-au mutat în Statele Unite, la Miami. Băiatul e la școală în Florida și a terminat recent clasa a II-a. A plecat însă înainte dee finalul anului scolar pentru a prinde etapa a III-a din CNK de la Târgu Secuiesc. “Nu am probleme cu școala, mă descurc. Știu că distanța e mare, dar îmi place prea mult la karting ca să dau înapoi”, explică Nicolas.
https://i.eurosport.com/2021/06/05/3146493.png
Karting
Premieră internațională! Doi frați români pe podium la Superfinala Mondială de Rok din Italia
24/10/2022 LA 15:44
De fapt, aceasta e “problema” oricărui puști care prinde gustul acestui sport. Trebuie să împace și școala și mecanicul, ultimul de cele mai multe ori chiar un membru de familie. La Târgu Secuiesc, Nicholas a venit la antrenamente cu bunicul. “A luat locul 3 în primul an la Promo, apoi la fel la PUFO, deci e clar că își dă silinșa și se pricepe. Noi îl ajutăm cu ce putem”, povestește și bunicul.
5 țari aduc participanti in etapa de la Targu Secuiesc, a doua din CNK: Romania, Ucraina, Bulgaria, Republica Moldova și Serbia.
Karting
Număr record de participanți la ultima etapă a Campionatului Național de Karting
11/10/2022 LA 14:03
Karting
Noua speranță a României la karting
14/09/2022 LA 06:05