Performanță remarcabilă în Italia, la a doua etapă de WSK Super Masters – Lonato, pe circuitul South Garda. Bogdan Cosma Cristofor a terminat finala mare pe locul 5, cea mai bună performanță externă pentru pilotul bucureștean de la International School of Bukarest.
Vicecampionul național CNK la Mini, Sesy, a avut un parcurs excelent în heat-uri, el reușind chiar să își termine seriile pe locul 1, în fața unor piloți mult mai experimentați in clasa Mini la nivel internațional, ca și Christian Costoya.
Rezultatul lui Bogdan e atât mai remarcabil cu cât el e unul din cei mai tineri piloți de la clasa Mini din 120 de participanți, tot ce înseamnă crema piloților din karting la această clasă. Sesy continuă tradiția din familie, fratele lui David, campionul național Mini, fiind cotat astăzi în topul piloților de la această clasă, din sezonul trecut.
Karting
Un nou record la Cupa României de karting
04/05/2022 LA 08:13
“Sunt foarte fericit de rezultatul obținut în acest weekend iar faptul că am ajuns în primii 5 piloți din lume la vârsta mea, mai ales că mulți dintre ei sunt fie mai mari ca mine cu 1 an sau 2, și așa au mai multă experiență. E clar rezultatul muncii mele și a echipei fantastice. Sunt mândru că sunt român și că îmi reprezint țara cum se cuvine“, a explicat Sesy imediat după cursă. “Evoluția mea din ultimul an este în continua creștere și mă bucur. Sincer, îmi doresc pe viitor, să îmi cânte și mie imnul României după o competiție, așa cum I s-a întâmplat fratelui meu, David, anul trecut. Trebuie să mulțumesc și familiei pentru tot, în special fratelui meu, pentru tot sprijinul. Nu pot uita nici echipa“, a continuat pilotul.
https://i.eurosport.com/2022/02/14/3317033.png
Bogdan e a fost unul din piloții Gulstar Racing, singura echipă românească prezentă la această competiție, alături de David Cosma Cristofor, Tudor Jercan, Andrei Șuțu (Mini) și David Drăgan și Dinu Stroiescu (Junior).
Sesy a reușit însă să impresioneze din start, el reușind în calificări un pole position dar si un best lap pe circuit. “Faptul că am reușit să fac pole position, să fiu cel mai rapid dintre cei peste 100 de piloți de la Mini, m-a făcut să am încredere în mine să pot obține acest rezultat, loc 5, în finală. Sper să cresc frumos și să mai auziți de mine în acest sport“, a încheiat Sesy.
Curse următoare WSK Master Series
  • 06.03. La Conca: Mini – OKJ-OK
  • 13.03. Sarno - Mini – OKJ-OK-KZ2

Performanțe Bogdan Cosma Cristofor

2 - Titluri de campion național are Sesy, până la vârsta de 10 ani: în 2017 la karturi electrice și 2019 la singura competiție internațională din țară
2 - Titluri de vicecampion național, în 2018 și 2021, a reușit Sesy până acum
2 - Titluri de Campion Național. Primul a fost în 2017, la electrice iar al doilea în 2019 la singura competiție internațională din țară de la acea vreme: Romanian Karting Masters.
Karting
Rusul care a făcut salutul nazist pe podium are cariera distrusă! Cele 2 decizii care l-au dărâmat
14/04/2022 LA 07:05
Karting
Reacția pilotului rus care a șocat după ce a făcut salutul nazist pe podium! "Sunt un prost!"
12/04/2022 LA 10:57