Cel mai în formă pilot de karting din România la cursele internaționale, David Cosma Cristofor, povestește într-un interviu plin de emoție, cum a fost experiența întâlnirii cu Lando Norris, pilotul de Formula 1 McLaren. Cei doi se antrenează pe circuitul de la Adria, unde Lando testează un model de kart, în timp ce românul se pregătește de Campionatul Mondial WSK Open Cup. Răspunsurile sunt scrise chiar de puștiul elev în clasa a 8-a la International School of Bucharest.
Cum ai reușit David să te întâlnești cu Lando Norris?
Karting
Premieră internațională! Doi frați români pe podium la Superfinala Mondială de Rok din Italia
24/10/2022 LA 15:44
Sunt extrem de fericit că am avut onoarea să-l întâlnesc pe cunoscutul pilot de formula 1 Lando Norris la circuitul de karting ADRIA RACEWAY unde particip alături de echipa mea, Gulstar Team, la campionatul mondial WSK-Open Cup alături de cei mai buni 480 piloți din întreaga lume. Înainte să intru în antrenament l-am urmărit cu privirea unde merge și am observat că intra la sala de briefing. Imediat ce am ieșit de pe circuit m-am dus în fața ușii și l-am așteptat să iasă, pur și simplu. Cu curaj! În timp ce-l așteptam am vorbit cu câțiva oameni din staff-ul lui care-mi spuneau să nu- l aștept că nu are timp de min….Ei bine, când au văzut că insist politicos, doar stând aștept, într-un final au acceptat să mă primească.
Cum ți s-a părut ca persoană?
În primul rând, a fost foarte drăguț cu mine și a acceptat orice. Nu s-a ferit să facem niște fotografii să povestim puțin, până la urmă suntem amandoi piloți de curse, chiar dacă la alt nivel. A fost modest, amabil, mi-a semnat pe cască. Ar fi fost interesant dacă l-aș fi prins pe pistă să văd ce timpi am face, dar e imposibil. Fiecare e cu programul lui aici.
https://i.eurosport.com/2021/10/01/3229620.png
Despre ce ați povestit?
Să fiu sincer am vorbit puțin pentru că el se pregătea să discute cu staff-ul său despre setările pe care le probau la un model de kart cu care el venise la Adria. Nu mi-am permis nici eu foarte multe să întreb deoarece, oricum pentru mine a fost o onoare că m-a primit și am reușit să îmi generez niște amintiri. A fost însă extrem de drăguț, ca la final să mă încurajeze și să îmi transmit “Never give up”. Pentru mine înseamnă foarte mult. Oricum, sfatul primit în transmit și celorlalți piloți de karting din România, care participă la cursele din Campionatul Național. Această întâlnire a mea cu pilotul de Formula 1 le-o dedic și lor cât și colegilor mei de la International School of Bucharest.
Crezi că există vreodată șansa ca un pilot din România să ajungă în Formula 1?
Acesta e un vis al oricărui copil care se apucă de karting din lume, cu precădere cei care pot să și participe la competițiile internaționale. Știu că e un drum foarte lung și că e mult de muncit pentru asta. Eu am tot dreptul să visez, să mă țin de traseul meu, dar sincer să fiu, nu voi face o dramă dacă nu voi putea ajunge în Formula 1. Aș considera că a meritat ce am investit până acum și dacă aș ajunge să lucrez pentru una din aceste echipe.
https://i.eurosport.com/2021/10/01/3229621.png
Care e a fost secretul ascensiunii din acest an, mai ales că există premisele clare să ajungi anul viitor poate chiar numărul 1 la Mini?
Mai am de muncit până să ajung primul la nivel mondial la această clasă. Nu e niciun secret, am ajuns aici pentru că am participat la multe competiții și așa am putut să progresez. Apoi, e și munca echipei care s-a implicat și se implică foarte mult în ascensiunea mea și evident familia. Fără ei și suportul lor financiar și moral era imposibil să ajung aici, indiferent de talent sau dorință. Apoi, nu în ultimul rând, trebuie să mulțumesc și profesorilor mei de la Internațional School of Bucharest că mă înțeleg când mai lipsesc de la școală, deși recuperez în timpul cât nu mă antrenez sau sunt la curse și, crede-mă nu e chiar simplu. Îmi fac temele printre karturi și piese!
Karting
Număr record de participanți la ultima etapă a Campionatului Național de Karting
11/10/2022 LA 14:03
Karting
Noua speranță a României la karting
14/09/2022 LA 06:05