Un român <zboară> pe circuitele de karting din lume. David Cosma Cristofor (12 ani) a câștigat în Italia, la SouthGarda Lonato, clasa Mini în cursa nocturnă! Forma lui David din acest an a depășit chiar și așteptările pilotului și ale echipei sale, Gulstar Racing. Dacă în prima jumătate a anului, puștiul din București s-a menținut constant în top 5 mondial la clasa Mini, în partea a doua a sezonului campionul național la Mini impresionează. În weekend-ul recent încheiat, <Dave> a fost unul din cei 4 români ce au participat la Night Race – Summer of Champions, unde s-au înscris peste 200 de piloți din lume.

Strategie de echipă, nota 10

David a terminat pe 2 în calificări, pe 3 în prefinală și pe 1 în finala mare. “Am avut o strategie de echipă, să termin pe 3 în spatele liderului la prefinală. Tocmai așa, am vrut să-l depășesc. Mă bucur că am câștigat pentru că la această cursă inedită au participat cei mai tari piloți din lume la Mini. E un rezultat care se datorează atât formei mele cât și strategiei de echipă”, a explicat David. Fratele lui. Bogdan a încheiat ți el cursa la Mini cu un rezultat notabil. Astfel, din peste 40 de piloți înscriși la start, Bogdan Cosma Cristofor a încheiat competiția pe 6.
Karting
Premieră internațională! Doi frați români pe podium la Superfinala Mondială de Rok din Italia
24/10/2022 LA 15:44
https://i.eurosport.com/2021/09/06/3214187.png

Piloții români, în forma la cursele din străinătate

Alături de cei doi, la cursa din Italia au mai participat și Darius Cotiga la clasa KZ, unde competiția a fost extrem de numeroasă. Noul pilot Gulstar, s-a descurcat bine, el fiind acum în adaptare cu noua echipa. Un rezultat remarcabil a reușit și Dinu Stroescu. Puștiul roman a arătat în acest an ca e într-o formă foarte bună și deși a avut unele probleme în startul sezonului, talentul lui a fost pus excelent în valoare la aceast cursa. Dinu a castigat competitia la OK Junior!
Karting
Număr record de participanți la ultima etapă a Campionatului Național de Karting
11/10/2022 LA 14:03
Karting
Noua speranță a României la karting
14/09/2022 LA 06:05