Povestea puștiului minune din Motorsportul Românesc din 2021, David Cosma Cristofor (12 ani), spusă chiar de el, într-un interviu fără secrete la doar 3 zile după ce a câștigat Campionatul Mondial Mini – WSK Final Cup de o manieră entuziasmantă. Elevul celor de la International School Of Bucharest a arătat lumii, în weekend la Adria, că visul românesc de a trimite un pilot în F1 este extrem de dificil, dar nu imposibil.
Care a fost primul lucru care ți-a venit în minte dupa ce ai câștigat cursa de la Adria?
DCC: Imediat după ce-am câștigat....pfuuu...clae mi-au dat lacrimile de emoție. Primul lucru care mi-a venit în minte a fost bucuria că am reușit ceva ce mi-am propus de la început de an. Chiar nu mint, acesta a fost planul din ianuarie 2021. Apoi, am simțit o stare de multumire ca am putut demostra celor care cred în mine ca pot obtine și un astfel de rezultat, echipa mea. Oricum și acum simt că parcă traiesc un vis.....
Karting
Premieră internațională! Doi frați români pe podium la Superfinala Mondială de Rok din Italia
24/10/2022 LA 15:44
Cine ți-a dat cel mai frumos mesaj dupa ce ai devenit campion mondial Mini?
DCC: E greu de spus care a fost cel mai frumos mesaj pe care l-am primit deoarece am primit mii de mesaje de la oameni cunoscuți dar și de la oameni necunoscuți. Toate vor ramane în inima mea mereu ...este o senzație greu de descris în cuvinte când primețti atâtea felicitari de la prieteni din toata lumea. Spre exemplu, Noah Wolfe, un prieten din Anglia a fost primul care mi-a trimis mesaje de încurajare înainte de cursă și după. Seabra Rodrigo prietenul meu din Portugalia, Andrei Godeanu ,David Dragan, Alex Iancu, prietenii din Romania ....mulți, foarte mulți...și sunt tare mândru că sunt înconjurat de astfel de oameni.
https://i.eurosport.com/2021/11/24/3259663.png
Cum au reacționat colegii de la International School of Bucharest?
DCC: Directorul școlii, profesorii și colegii mei m-au felicitat și m-au făcut să mă simt foarte bine și apreciat, iar profesoara de limba română, doamna Raluca Dinu mi-a facut o surpriză la prima oră când am ajuns la școală. E atât de frumos să ai astfel de oameni în viața ta care să te susțină și să te ajute să-ți urmezi visul.
Acum că are program axat pe școală, în timpul liber revine la pasiunea lui acvaristica?
DCC: Da... chiar ieri mi-am petrecut două ore redecorându-mi acvariile, este modul în care mă relaxez cel mai mult.
La ce vârsta ai renunțat la jucării?
DCC: Ai sa razi, dar încă nu am renunțat la toate jucăriile...am karturi de jucărie de colecție, preparate de mine: cu motor, cu radiator, cu țeavă de eșapament , cu stickere de la fiecare echipa mare de karting care participă la competițile internaționale cu care mă joc în fiecare seară.
Cum vezi anul viitor, mai ales că treci la o categorie superioară?
DCC: Anul viitor o să trăiesc o provocare, o sa fie un an frumos, cel puțin așa–l vad eu! Voi trece la o categorie mai mare, unde voi avea foarte multe de invățat și sunt atât de nerabdător și de dornic să o fac, încât nu îți dai seama....
Când te-ai apucat de karting ai crezut că poți ajunge lider mondial?
DCC: Întotdeauna părinții mei mi-au insuflat o încredere puternică, mereu am crezut în forțele proprii. Am crescut intr-un mediu optimist și pozitiv iar acest lucru m-a ajutat să ajung aici. Când am început să practic acest sport eram mic și nu știam exact ce înseamnă lider mondial. Acum sunt extrem de mândru ca am reușit să aduc un trofeu atât important în Romania.
https://i.eurosport.com/2021/11/24/3259664.png
Care sunt desenele animate preferate?
DCC: Desenele animate sunt Sponge Bob...sunt foarte, foarte amuzante.
Cine e cea mai critică persoană din jurul lui când vine vorba de karting?
DCC: DRAGOȘ (n.a. Dragoș Gulie, manager Gulstar Racing)!! E mâna mea dreapta și stângă în karting...omul fără de care nu puteam ajunge aici.
Pentru David Cosma Cristofor, 2022 va fi un an extrem de important în care trebuie să confirme rezultatele fantastice și continue ascensiunea către visul interzis până acum românilor, Formula 1.
Karting
Număr record de participanți la ultima etapă a Campionatului Național de Karting
11/10/2022 LA 14:03
Karting
Noua speranță a României la karting
14/09/2022 LA 06:05