Începând din acest an, Zoe are un contract de pilot oficial de fabrica cu Birel Art Racing Team, celebra echipă din Lissone care alaturi de Richard Mille au cel mai activ rol în motorsport în a sprijini și a promova fete pilot.
Birel Art Racing Team este echipa de fabrică unuia dintre cei mai mari producatori și promotori din industrie, condusă de Ronni Sala și Nicolas Todt. Echipa domină campionatul mondial și a lansat linii de sașie de competiție în colaborare cu piloți din F1 cum este Ricciardo Kart Racing și gama completă Charles Leclerc Kart.
La Birel Art Racing Team, alături de 18 piloți din 11 tari, Zoe reprezintă România. Echipa este antrenată de doi foști campioni mondiali, Riccardo Longhi, director sportive, și de Pedro Hiltbrand, ca personal coach. Pentru Zoe de partea tehnică este exclusiv responsabil Marco Dantoni, mecanicul specialist cu ajutorul căruia o alta prezență feminină de la Birel Art, Maya Weug a intrat în Ferrari Driver Academy și acum concurează în F4 Italia.
Karting
Visăm să fim cei mai tari din Est la karting!
ACUM 14 ORE
https://i.eurosport.com/2022/03/08/3333857.jpg
Anul trecut, în primul ei an de categoria OK Junior, Zoe a avut în jur de 10 curse internaționale, aceasta categorie fiind prima reglementată de CIK-FIA. Zoe a fost frecvent una dintre singurele fete care concura între sute de băieți. Nu a avut rezultate de podium, dar perseverenta, atitudinea ei și competitivitatea au fost remarcate de Ronni Sala.
Nascută în Romania, Zoe are 13 ani și este legitimată anul acesta în Italia de Automobil Club Italia Sport. Zoe și-a inceput cariera in Romania de la 7 ani. În prezent, ea urmează cursurile școlii Verita International School, în sistem britanic, beneficiind de mult sprijin academic pentru a suplini lipsa fizică de la școala.
https://i.eurosport.com/2022/03/08/3333856.jpg
Sezonul 2022 pentru Zoe Florescu Potolea înseamnă un an extrem de greu, peste 6 luni de petrecut pe circuitele din Europa pentru 2 serii majore de competitii, Campionatul European și Mondial al CIK-FIA:
-WSK în Italia
- Champions of the Future (Portimao in Portugalia, Zuera în Spania, Kristianstad în Suedia și Franciacorta în Italia),
- FIA Karting European Championship (cu etape în Portugalia, Spania, Suedia, Italia )
- FIA Karting World Championship la Sarno în Italia pe Circuito Internationale Napoli: 15-18 Septembrie.
https://i.eurosport.com/2022/03/08/3333854.jpg
În prezent, Zoe se antrenează la Sarno în Italia pe Circuitul International Napoli pentru etapa 4 WSK Super Master Series, circuit pe care se va desfășura în toamna și Campionatul Mondial CIK FIA.
Este un moment foarte bun pentru promovarea fetelor în motorsport, toate echipele mari și mai ales sponsorii caută prezențe feminine pe circuit. Fiecare dintre cei trei mari producători care domină industria și competițiile au câte o fată în echipă: Maria Germano Neto, o portugheză care face parte din echipa Tony Kart Racing Team și Ferrari Driver Academy, Luna Fluxa Cross pentru Kart Republic și Zoe Florescu Potolea pentru Birel Art Racing Team.
Karting
Record la karting în start de campionat!
20/05/2022 LA 08:52
Karting
Un nou record la Cupa României de karting
04/05/2022 LA 08:13