Campionul național al clasei Junior din sezonul trecut, Darius Babaioana, participa în acest weekend la a doua etapa a trofeului celor 50 de națiuni, Academy Trophy. Pilotul din Turda, e reprezentantul României desemnat de FRK. El nu e la “prima isprava” de acest gen. Tot el a reprezentat tara noastra si anul trecut. “Am fost in primii 20 la prima participare. M-a onorat asta foarte mult și mi-a dat o ambiție suplimentară să trag și mai tare acest an. Sunt piloti de valoare si fiecare lupta pentru a-și reprezenta cât mai bine țara dar și pentru el personal”, explică pustiul.

A ieșit pe 5 la prima cursă

La cursa de debut din acest an, Darius a încheiat competiția pe 5 după ce la un moment dat în finală începuse de pe 15. Pilotul, bursier la scoala, și-a făcut un plan mai tare înainte de cursa de la Adria, a doua etapa. “Eu am evaluat după prima etapă ce potențial aș avea la această cursă. Mi-aș dori să prind podium, sper să și reușesc”, a povestit Darius la plecarea din țară. La primul antrenament, în ziua de vineri, ardeleanul a confirmat așteptările și planurile. Darius a încheiat în top 10 sesiunea de antrenamente.
Karting
Visăm să fim cei mai tari din Est la karting!
23/05/2022 LA 10:10
https://i.eurosport.com/2021/08/13/3200718.png

Bulgarii vin peste noi

La ultima etapă de Campionat național de Karting, de la București, cursa la care va participa si Darius, se anunță o prezență semnificativă. Peste 100 de piloti sunt așteptați pe circuitul AMCKART, în contextul în care Federația Bulgară de Karting își dorește o etapa internațională din ultima cursa de CNK. Există premisele unei duble producții media la aceasta etapa, fapt unicat în istoria kartingului din Estul Europei.
Karting
Record la karting în start de campionat!
20/05/2022 LA 08:52
Karting
Un nou record la Cupa României de karting
04/05/2022 LA 08:13