Artem Severiukhin, pilotul rus care și-a schimbat naționalitatea pentru a putea concura în World Karting Championship, a șocat duminică, după ce a câștigat o cursă și a sărbătorit făcând un salut nazist pe podium, iar apoi prăpădindu-se de râs.
Sportivul în vârstă de 15 ani a fost dat afară de echipa sa, Ward Racing, care a postat la scurt timp un comunicat de presă pe rețelele de socializare, exprimându-și dezacordul față de reacția pilotului.
Karting
Record la karting în start de campionat!
ACUM 21 ORE
Citește și:

Reacția pilotului care a șocat pe toată lumea cu salutul nazist

Ulterior, Artem Severiukhin și-a explicat gestul. Rusul a transmis un mesaj prin care a vorbit despre reacția pe care a avut-o pe podium și a punctat că nu este un susținător al nazismului, ba dimpotrivă.
"În timp ce eram pe podium, am făcut un gest pe care mulți l-au considerat un salut nazist. Nu era vorba despre așa ceva. Niciodată nu am sprijinit nazismul, ba chiar îl consider una dintre cele mai mari crime la adresa umanității.
Am concurat sub steagul Italiei, iar băieții mi-au explicat că e frumos să-mi duc mână la piept, așa se procedează acolo pentru a-ți exprima recunoștința. Ceea ce a urmat nu-mi pot explica. Știu că sunt vinovat, știu că sunt un prost. Vreau să mă înțelegeți, eu nu sprijin nazismul. Vă rog să mă iertați", a declarat Artem Severiukhin.
Pilotul de 15 ani este anchetat în prezent de Federația Internațională de Automobilism, care a deschis o anchetă, catalogând incidentul drept unul "total inacceptabil".
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Karting
Un nou record la Cupa României de karting
04/05/2022 LA 08:13
Karting
Rusul care a făcut salutul nazist pe podium are cariera distrusă! Cele 2 decizii care l-au dărâmat
14/04/2022 LA 07:05