Interesul manifestat încă de anul trecut pentru Campionatul Național din partea vecinilor bulgari se adeverește și în acest an. La prima etapă din acest sezon de CNK, peste 20 de piloți de la sud de Dunăre s-au înscris la start completând o listă numeroasă de piloți străini ce vor rula în weekend la Amckart. Aproape 40 de sportivi sunt din extern, Polonia și Republica Moldova completând lista țărilor ce participă la prima etapă de Campionat Național.
În această competiție vor participa și piloții români ce merg constant în cursele internaționale. Printre ei, Darius Cotigă (15 ani), pilotul Gulstar de la KZ împărțindu-și săptămâna de dinaintea cursei între școală și antrenamente. “E o săptămână încărcată. Tocmai ce am ieșit de la o teză de limba română și fug la circuit să mă antrenez. E important pentru mine ca anul acesta să devin campion național la grupa mea. Simt că pot, experiența curselor din străinătate mi-a dat mai multă încredere, plus că anul trecut am terminat campionatul pe podium, deci am elemente care să mă determine să lupt pentru locul 1”, e de părere Darius, elev în clasa a 9-a la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din București, profil filologie.
https://i.eurosport.com/2022/05/20/3375934.png
Karting
Succes mare pentru motorsportul românesc. Doi frați pe podium într-o competiție mondială din Italia!
30/05/2022 LA 12:43
15 piloți sunt în clasa unde participă și pilotul Gulstar, alături de clasa Mini, una din cele mai disputate categorii din Campionatul Național. Anul acesta, odată cu creșterea numărului de piloți, a crescut exponențial și competiția dintre sportivi, deci implicit și eforturile lui Cotigă jr.trebuie să treacă la o altă dimensiune. “Îmi voi continua participările în competițiile din străinătate. Am făcut deja 2 curse afară, mai urmează 5. E clar că mi-am stabilit să ajung la nivelul de a face finale de WSK. Nu e ușor, dar se poate și voi face totul să îmi ating obiectivul acesta”, încheie pilotul.
CIFRE DARIUS COTIGĂ
9 - E vârsta la care a început Darius competițiile de karting, debutul având loc pe circuitul de la București
7 - Curse internaționale de serie WSK estimează Cotigă jr că va efectua anul acesta, plus Campionatul Național din România
100 - De piloți români vor lupta la debut de sezon în prima etapă de CNK, alături de 40 de străini. La clasa KZ, unde e și Darius, urmează să participe 15 piloți
Karting
Visăm să fim cei mai tari din Est la karting!
23/05/2022 LA 10:10
Karting
Un nou record la Cupa României de karting
04/05/2022 LA 08:13