Prestațiile piloților români la competițiile internaționale în 2021 au început să stârnească interesul echipelor de top din karting. La mini, sezonul acesta, David Cosma Cristofor a uimit prin rezultatele sale. El a reușit să termine majoritatea curselor disputate în afara țării în primii 5. La o astfel de competiție Iame Series X30 in Italia, la Sette Laghi, David a urcat pe podium, iar în cealalta la care a participat a terminat pe locul 4, in Etapa Iame EuroSeries care a avut loc tot in Italia ți tot la Sette Laghi. Rezultatul a fost apreciat în țară cât și în străinătate, succes datorat atât tânărului pilot român cât și echipei de karting Gulstar , o rampă de lansare în lumea kartingului pentru piloții dornici să practice acest sport.
“Simt că e o provocare! În spatele unui sportiv există foarte multă pasiune, muncă, sacrificii și renunțări dar și…oameni. Când avem lângă noi oamenii potriviți, care cred în noi și ne sprijină necondiționat ei ne ajută să devenim cea mai bună versiune a noastră. Pentru mine este o șansă deosebită să pot participa alături de piloți experimentați din întreaga lume alături de Fusion Motorsport , cea mai cunoscută echipă britanică din lume. M-a impresionat atitudinea caldă cu care m-a abordat managerul echipei Daniel Hazelwood și cei din echipă. Le mulțumesc pentru încrederea oferită și sper să obțin un rezultat bun pentru ROM NIA în cadrul acestei competiții. Sunt extrem de mândru că alături de mine în cadrul acestei competiții o să participe și fratele meu Bogdan Cosma Cristofor. E cel mai bun prieten al meu și, deși este mai mic decât mine este un pilot foarte bun. Formăm o echipă perfectă împreuna și ne purtăm noroc reciproc”, a spus David.
https://i.eurosport.com/2021/08/23/3205693.png
Karting
Exclusiv | Interviu cu românul care a câștigat titlul mondial la karting: "Mi-au dat lacrimile"
24/11/2021 LA 17:14
Cele mai importante rezultate ale lui David de până acum sunt:
  • 2020 – campion național acordat de Federația Română de Karting și locul 5 în Campionatul Mondial de Karting Rok Cup, Italia;
  • 2019 – campion național în cadrul Campionatului Karting Masters;
  • 2018 – vicecampion național la Campionatul Karting Masters și participarea la Campionatul Mondial din Las Vegas, SUA;
  • 2017- campion național la categoria Nanowatt, supercupa României și locul 1, cupa Gatorade.
Karting
David Cosma Cristofor: “Lando Norris e chiar un tip amabil!”
01/10/2021 LA 07:53
Karting
Karting, matematică și desen, pasiunile "artistului" din kartingul românesc
10/09/2021 LA 13:26