Toate echipele de karting ale uzinelor de top folosesc în competiții rame și motoare diverse, majoritatea prototipuri adaptate condițiilor specifice fiecărei piste. În acest an, două astfel de rame au sosit și în România, beneficiar: Praga Racing Mondly Team. Unul dintre <norocoși>, este pretendentul la titlul de campion național Eduard Brezina. Puștiul echipei din Brașov s-a descurcat excelent cu noul echipament de concurs și a dominat clasa Rotax Junior în etapele în care a concurat. „M-am simțit bine, am mers tare chiar dacă am avut o problemă medicală înainte de etapa de la Bacău. Echipa m-a susținut mult și asta s-a văzut. Indiferent de plăcerea mea, de munca mea, de visele mele, fără un echipament pe măsură și sprijinul echipei, motorist, telemetrist, mecanic, nu aș fi reușit ce mi-a ieșit anul acesta”, e de părere Edi.

Invitație din Italia

Urmare a acestor rezultate, a timpilor pe tur reușiți în anumite piste și a faptului că în finalul acestei ediții de campionat acesta urmează să facă un pas înainte migrând la clasa OKJ, Eduard a primit o invitație oficială de a se alătura echipei de uzina Praga Italia. Totul, în competiția de prestigiu „Trofeo delle industrie” ce se va desfășura pe pista de la Lonato – Italia, în perioada 4-7 noiembrie 2021. „Competiția va fi una dificilă, fiind de altfel momentul în care fiecare echipă oficială își prezintă piloții pentru sezonul următor. Chiar și așa, obiectivul echipei Praga și al pilotului este acela de a se califica în finala de duminică: „Trebuie sa ajungem în finală. Ce urmează după, vom vedea. Vom lupta și nu vom fi ultimii!” a declarat Eduard Brezina, unul dintre piloții ce în acest an s-a remarcat prin constanță, dârzenie și încredere în sine.
Karting
Exclusiv | Interviu cu românul care a câștigat titlul mondial la karting: "Mi-au dat lacrimile"
24/11/2021 LA 17:14
https://i.eurosport.com/2021/08/27/3207678.png

Sezonul fulminant de Campionatul Național de Karting

În acest sezon, Edi a participat la 3 din cele 4 etape ale CNK desfășurate până acum, câștigând autoritar prima și a patra etapă și terminând al doilea în etapa a III-a, desfășurată imediat după intervenția chirurgicală la care a fost supus de urgență. În cadrul acestei etape, dăruirea și pofta de victorie ale micului pilot, au învins condiția fizică de moment. Locul doi obținut, a fost echivalentul unei victorii: „Am plâns la final, atât de bucurie cât și de tristețe. M-au copleșit emoțiile și fizic tremuram tot, dar mi-am revenit complet în câteva săptămâni și m-am reîntors pe prima treaptă a podiumului. Acum sunt pregătit să duc lupta asta până la capăt și să câștig primul meu titlu de campion național”
Karting
David Cosma Cristofor: “Lando Norris e chiar un tip amabil!”
01/10/2021 LA 07:53
Karting
Karting, matematică și desen, pasiunile "artistului" din kartingul românesc
10/09/2021 LA 13:26