Bogdan Cosma Cristofor (11 ani) înlănțuiește victorie după victorie în competițiile internaționale de karting. În weekendul recent încheiat puștiul care concurează la categoria Mini a câștigat etapa de Iame Series X 30 de la Lonato de o manieră ce i-a făcut și pe italieni să fie uimiți: Sesy a depășit spre finalul cursei 3 piloți într-un singur viraj și a devenit lider până la finalul cursei.
Într-un interval de o lună, pilotul român care evoluează în țară la campionatul național de karting, Bogdan Cosma Cristofor (11 ani) a reușit să uimească toată lumea din competițiile internaționale de gen. În Italia, patria acestui sport, puștiul a generat rezultate fenomenale, mult peste așteptările chiar și ale echipei sale, în ultimul weekend câștigând o cursă ce face parte din cele 8 serii de Iame Series X 30, campionat internațional italian. Cursa a avut loc la Lonato, cu peste 200 de participanți, din care peste 50 la Mini și a fost cel mai frumos cadou pe care și l-a putut face Bogdan, care vinerea trecută a împlinit 11 ani.
Spectaculozitatea cursei a fost dată tocmai de partea de final a ei, când spre surprinderea multora, Sesy a depășit intr-un singur viraj 3 piloți, și astfel s-a propulsat pe locul 1, poziție ce nu a mai lăsat-o până la final.
Karting
Visăm să fim cei mai tari din Est la karting!
ACUM 14 ORE
“Vreau să mulțumesc echipei mele, mecanicului meu și întregii echipe Gulstar. Evident că un merit foarte mare în rezultatul meu și îi mulțumesc aici lui Dragoș (n.a. Gulie – manager Gulstar Racing România). Sunt foarte fericit că am câștigat cursa mai ales că finalul a fost unul dificil. Sunt mulțumit însă că am câștigat cursa”, a explicat Sesy, la final la interviurile pentru organizatorii competiției.

Bogdan Cosma Cristofor s-a impus din nou în Italia

Credit imagine: Eurosport

Pilotul elev al International School of Bucharest e într-o formă incredibilă. Într-o lună e la a doua cursă câștigată încununată cu u Cupă, Trofeo di Primavera, obținut acum 2 weekenduri. La competiția de la Lonato a mai participat și alți doi români, David Nicolae (tot la clasa Mini) și David Cosma Cristofor (Junior). David a reușit și el să prindă finala competiției la clasa lui.
Karting
Record la karting în start de campionat!
20/05/2022 LA 08:52
Karting
Un nou record la Cupa României de karting
04/05/2022 LA 08:13