Un star al kartingului mondial, Luca Corberi, și-a ieșit din minți duminică, atunci când a fost eliminat din Campionatul Mondial de Karting. Italianul a smuls bara de protecție a kartului său și a aruncat-o într-un rival aflat în cursă, care a trecut în viteză pe lângă el pe pistă. Mai mult, la final, el s-a dus și i-a dat un pumn aceluiași adversar, după încheierea cursei.
Federația Internațională a Automobilului (FIA) a deschis o anchetă asupra lui Corberi, dar tânărul de 23 de ani și-a cerut deja scuze pentru comportamentul său și a promis că nu va mai concura niciodată, confirmând în repetate rânduri că a sa carieră a luat sfârșit odată cu gestul său de-a dreptul șocant. Chiar și așa, FIA va aplica cel mai probabil sancțiuni dure după fazele care au făcut înconjurul lumii.
Karting
Exclusiv | Interviu cu românul care a câștigat titlul mondial la karting: "Mi-au dat lacrimile"
24/11/2021 LA 17:14

Luca Corberi, dezlănțuit în Italia, la Campionatul Mondial de Karting

Luca Corberi a fost eliminat din cursă după ce s-a ciocnit violent în timpul cursei cu unul dintre rivalii săi din competiție. Furios din cale-afară din cauza descalificării pe care tocmai o primise, pilotul în vârstă de 23 de ani și-a smuls bara de protecție de pe kart și a aruncat-o într-unul din ai lui rivali, pe nume Paolo Ippolito, aflat în continuare în cursă.
Ippolito, care fusese de asemenea implicat în coliziunea în urma căruia Corberi a fost descalificat, a reușit totuși să găsească echilibrul și să rămână în cursă. După cursă, Corberi l-a găsit pe Ippolito și s-a năpustit asupra lui, lovindu-l cu toată puterea. Toate fazele de violență au fost surprinse de camera.
Corberi a promis că aici se termină oricum cariera lui, cu sau fără sancțiuni din partea FIA: "Vreau să-mi cer iertare comunității sporturilor cu motor pentru ce am făcut. Nu există scuze sau explicații pentru a justifica atitudinea mea. Este ceva ce nu am făcut niciodată în cei 15 ani de carieră, și sper din toată inima să nu se mai întâmple niciodată așa ceva", a transmis Corberi.
Karting
David Cosma Cristofor: “Lando Norris e chiar un tip amabil!”
01/10/2021 LA 07:53
Karting
Karting, matematică și desen, pasiunile "artistului" din kartingul românesc
10/09/2021 LA 13:26