Un star al kartingului mondial, Luca Corberi, și-a ieșit din minți duminică, atunci când a fost eliminat din Campionatul Mondial de Karting. Italianul a smuls bara de protecție a kartului său și a aruncat-o într-un rival aflat în cursă, care a trecut în viteză pe lângă el pe pistă. Mai mult, la final, el s-a dus și i-a dat un pumn aceluiași adversar, după încheierea cursei.
Federația Internațională a Automobilului (FIA) a deschis o anchetă asupra lui Corberi, dar tânărul de 23 de ani și-a cerut deja scuze pentru comportamentul său și a promis că nu va mai concura niciodată, confirmând în repetate rânduri că a sa carieră a luat sfârșit odată cu gestul său de-a dreptul șocant. Chiar și așa, FIA va aplica cel mai probabil sancțiuni dure după fazele care au făcut înconjurul lumii.
Karting
Karting, matematică și desen, pasiunile "artistului" din kartingul românesc
10/09/2021 LA 13:26

Luca Corberi, dezlănțuit în Italia, la Campionatul Mondial de Karting

Luca Corberi a fost eliminat din cursă după ce s-a ciocnit violent în timpul cursei cu unul dintre rivalii săi din competiție. Furios din cale-afară din cauza descalificării pe care tocmai o primise, pilotul în vârstă de 23 de ani și-a smuls bara de protecție de pe kart și a aruncat-o într-unul din ai lui rivali, pe nume Paolo Ippolito, aflat în continuare în cursă.
Ippolito, care fusese de asemenea implicat în coliziunea în urma căruia Corberi a fost descalificat, a reușit totuși să găsească echilibrul și să rămână în cursă. După cursă, Corberi l-a găsit pe Ippolito și s-a năpustit asupra lui, lovindu-l cu toată puterea. Toate fazele de violență au fost surprinse de camera.
Corberi a promis că aici se termină oricum cariera lui, cu sau fără sancțiuni din partea FIA: "Vreau să-mi cer iertare comunității sporturilor cu motor pentru ce am făcut. Nu există scuze sau explicații pentru a justifica atitudinea mea. Este ceva ce nu am făcut niciodată în cei 15 ani de carieră, și sper din toată inima să nu se mai întâmple niciodată așa ceva", a transmis Corberi.
Karting
Record la Campionatul Național de Karting în weekend la București
08/09/2021 LA 11:44
Karting
Eveniment unic pentru kartingul din România
07/09/2021 LA 14:00