David Cosma Cristofor (12 ani) a avut oportunitatea pentru cursa din Belgia de a rula în cea mai puternică echipă de karting, Fusion Motorsport (Anglia), ce participă în această competiție de motoare IAME X30 și a impresionat încă de la prima cursă..

Rețeta puștiului de aur din kartingul românesc i-a uimit pe englezi

Pilotul român, David Cosma Cristofor (12 ani) a primit un <wild card> din partea celei mai puternice echipe britanice, Fusion Motorsport, pentru a participa la ultima etapă de Euro Iame Series, din Belgia, karting Genk- Home of Champions, în weekendul trecut. Puștiul le-a captat atenția tuturor participanților la această competiție, echipa alături de care a participat câștigând toate cursele de acest tip în ultimii 4 ani.
Karting
Premieră internațională! Doi frați români pe podium la Superfinala Mondială de Rok din Italia
24/10/2022 LA 15:44
Prestațiile piloților români la competițiile internaționale în 2021 au început să atargă interesul echipelor de top din karting. La Mini, sezonul acesta, David Cosma Cristofor a uimit prin rezultatele sale, el reușind să termine majoritatea curselor disputate în străinătate, în primii 5. La o astfel de competiție Iame ITALY SERIES X30 în Italia, la Sette Laghi, David a reușit să urce pe podium pe locul 3, iar în cealaltă la care a participat a terminat pe locul 4, în Etapa Iame EuroSeries care a avut loc tot în Italia, la Sette Laghi.
https://i.eurosport.com/2021/08/30/3209788.png

A rulat mai mult pe 3 roti, dar a reușit!

Astfel, Fusion Motorsport a pregătit în detaliu prezenta lui David la Genk, asigurând materialul tehnic de cea mai înaltă calitate. La sesiunile de antrenamente care au precedat cursa de la Genk, <Dave> a impresionat! A făcut cel mai bun timp. Încrederea și munca tânărului pilot român a generat interes și la paddock-uri cât și în standul Fusion Motorsport. “Am fost primit extraordinar de colegi, toți s-au comportat foarte bine cu mine. Am vorbit toți <limba kartingului>”, explică David. Problemele aveau să apară odată cu primirea setului de cauciucuri de la organizatori, potrivit regulamentului cursei.
https://i.eurosport.com/2021/08/30/3209787.png
Primul set de cauciucuri primit a fost cu defect așa că David a rulat în calificarile pentru finală cu acest set și a avut probleme în ceea ce privește aderența, dar a reușit să termine cu bine toate cele 3 curse de calificare : prima a terminat-o pe locul 3, a doua pe 5 și a treia pe 6, cauciucurile fiind din ce în ce mai greu de controlat. Chiar și așa, puștiul s-a descurcat foarte bine și a reușit câteva <best lap-uri>. După aceste manșe calificative a urmat prefinala cu același set de cauciucuri. Locul 8 i-a dat posibilitatea să ajungă în finală.

Cursa fantastică de urmărire a liderului

Pentru finala mare echipa a decis păstrarea setului nou de cauciucuri, iar rezultatul a venit spre bucuria atât a echipei engleze, Fusion Motorsport, cât și a pilotului român. David a făcut o cursă remarcabilă, a recuperat distanța față de plutonul fruntaș și a urcat până pe locul 2. Performanță remarcabilă nu doar pentru el cât și pentru motorsportul românesc. “Am avut emoții în cursele calificative și în prefinala deoarece nu știam cât mai rezistă setul de cauciucuri defect, dar în finală când știam că am tot setul de gume noi. Nu mi-am dorit decât să demonstrez că pot să urc pe podium la un campionat de acest nivel. Am fost multumit că nu a plouat, deoarece a fost o vreme capricioasă întregul weekend și consider că am făcut o cursă bună. Sunt foarte mândru de șansa oferită de Fusion Motorsport și m-am bucurat de experiența oferită. Am fost bucuros ca și fratele meu, Bogdan, a terminat pe locul 12, un rezultat foarte bun pentru el”, a explicat David.
Karting
Număr record de participanți la ultima etapă a Campionatului Național de Karting
11/10/2022 LA 14:03
Karting
Noua speranță a României la karting
14/09/2022 LA 06:05