Noua față a Campionatului Național de Karting din acest sezon a atras de la bun început piloti din afara granițelor României. Venit din Bulgaria, Martin Bekov, s-a impus repede prin prestatii excelente ca unul dintrei cei mai buni piloti la clasa Senior. “El a venit în România din postura de campion național al Bulgariei la clasa Junior in 2019, deci un pilot de perspectiva din zona Estului Europei. E un băiat foarte serios, extrem de muncitor și cu vise înalte atât în zona de educație cât și in cea de karting”, dezvăluie Ernest Brezina, managerul Praga Racing Mondly Team Romania, cel care se ocupa de pilot in CNK.
“Pasiunea mea pentru karting a început la 7 ani. Cam tot atunci a început și pasiunea pentru avioane. Imi plac amandoua la fel de mult!”, își incepe povestea Martin. Ce urmează e însă excepțional pentru orice kartist român când vine vorba de educația școlară a lui Bekov. “Urmez Liceul de Transport și Energie din Sofia – PGTE Henry Ford. Specializarea mea e reparații de avioane, iar clasa noastra e intr-un ciclu monitorizat de divizia de Reparații Lufthansa din Sofia”, completeaza Martin povestea lui.
https://i.eurosport.com/2021/08/06/3195974.png
Karting
Noua speranță a României la karting
14/09/2022 LA 06:05
În 2017, pasiunea pentru karting a lui Martin a devenit <o problema serioasa> pentru familia Bekov, care a decis sa se implice serios. Iar rezultatele nu au intarziat sa apara. In 2019, Martin a devenit campion national in Bulgaria la Junior. “Pilotul meu favorit e Max Verstappen. Totodata, însă pe langa karting și aviație, cand am timp îmi place sa skiez și să înot. E adevărat ca asta o fac destul de rar, dar știu că trebuie să mă concentrez și pe scoala și pe aviație”, continua Martin.
Prestațiile lui din Bulgaria și România i-a determinat pe cei de la Praga Mondly Team, echipa pentru care aleargă cu începere din acest sezon, să îl monitorizeze și mai atent și să ia în calcul clar, posibilitatea ca Marty Bekov să participe și să reprezinte România la Finala Mondială Rotax Max Grand Final din Dubai. Așadar, Marty poate fi unul dintre cei doi piloți pe care CNK îi poate trimite la acest eveniment sportiv ce urmează a se desfășura în decembrie 2021.
Karting
Primul pilot roman cu bilet FIA pentru Ferrari este o fata de 13 ani: Zoe Florescu Potolea
23/08/2022 LA 05:39
Karting
David Cosma Cristofor a dat lovitura cu un transfer de senzație pentru kartingul românesc
02/08/2022 LA 12:33