Clujeanul Benny Adegbuyi a scris istorie pentru România în Glory, învingându-l prin K.O. pe Badr Hari în repriza a treia, în cadrul Galei Glory 76.
Victoria a venit în debutul ultimei reprize, când luptătorul român i-a trimis o lovitură puternică în plină figură legendarul marocan, care apoi a fost nevoit să abandoneze.
Revenit în România, Benny a oferit mai multe declarații în ultimele zile, iar în ultimul interviu, oferit pentru Adevărul, a vorbit despre meseria pe care ar fi urmat-o dacă nu devenea luptător profesionist. Cel mai probabil, Benny ar fi urmat o carieră de inginer petrolist, la propunerea tatălui său care în prezent se află în Nigeria:
Kick Boxing
Benny Adegbuyi a povestit cum a încercat Badr Hari să-l intimideze: "Am crezut că vine să mă salute"
10/01/2021 LA 11:29
"În Nigeria, după cum se ştie, industria petrolieră e foarte dezvoltată. De aceea, tatăl meu mereu îmi spunea că şi-ar fi dorit să fiu inginer petrolist. Dar uite că eu am ajuns luptător", a spus Benny Adegbuyi, pentru Adevărul.

Benny Adegbuyi își dorește să revină în Nigeria, țara unde a locuit în copilărie

Benny a povestit și care este legătura lui cu Nigeria, țară în care a locuit timp de câțiva ani și unde își dorește să revină într-o bună zi:
"Ştiu că am plecat în Nigeria, pe când aveam 2 ani şi m-am întors în România pe la 6-7 ani. Am început şcoala în România şi de atunci n-am mai plecat niciodată. Despre Nigeria nu ţin minte mare lucru. Am nişte amintiri vagi. Chiar îmi doresc, în viitorul apropiat, să ajung, din nou acolo.
Chiar voiam să merg anul ăsta, dar uite că nu s-a putut din cauza pandemiei. Vreau să văd şi eu cum e acolo. Totuşi, tatăl meu e de acolo şi vreau să văd dacă amintirile mele corespund cu ce e acum în Nigeria", a mai spus luptătorul român.
Benny Adegbuyi a obținut sâmbătă una din cele mai mari performanțe ale carierei și a devenit îndreptățit să intre în ring în calitate de challenger pentru titlul mondial.
Acest lucru nu se va întâmpla mai devreme de jumătatea anului viitor, pentru că actualul campion mondial Rico Verhoeven are deja programat un meci cu Jamal Ben Saddik, în Gala Glory 77, pe 30 ianuarie 2021. Câștigătorul acelui meci va fi adversarul lui Benny pentru centura mondială.
Kick Boxing
Benny Adegbuyi, declarația zilei după meciul cu Badr Hari: "Mă știe și Cristiano Ronaldo acum!"
24/12/2020 LA 15:26
Kick Boxing
Pasiunea ascunsă a lui Benny Adegbuyi: "Am vrut să devin fotbalist!". Cu ce echipă din România ține
23/12/2020 LA 11:00