"Sunt la curent cu tot ce se întâmplă și chiar susțin și eu această cauză pentru că e cumva exagerat tot ceea ce se întâmplă și nu se întâmplă de azi de mâine. Cred că George Floyd e picătura care a umplut paharul. Nu e el practic eroul pe care unii oameni îl consideră așa, el acum e ridicat în slăvi, dar e de fapt ultima picătura care a pus capac la tot ce s-a întâmplat de-a lungul timpului.
Eu în România am avut noroc și nu am resimțit atât de tare precum se vehiculează în America. O să zic totuși adevărul, să știi că se simte și în sport. Am avut momente în care m-au privit diferit, am fost jignit sau am fost făcut în diferite feluri doar pentru culoarea pielii, ca și cum aș fi inferior. Suntem în 2020, lucrurile acestea nu ar trebui să se întâmple" - Benny Adegbuyi

#DORdeSPORT cu Benny Adegbuyi

Kick Boxing
Benny Adegbuyi a povestit cum a încercat Badr Hari să-l intimideze: "Am crezut că vine să mă salute"
10/01/2021 LA 11:29

Contextul protestelor violente din Statele Unite ale Americii

Pacea aparentă din Statele Unite ale Americii s-a încheiat brusc în momentul în care George Floyd, un bărbat de culoare, a fost “executat” în plină stradă de către polițist alb din Minneapolis. Prin urmare, mii de protestatari au ieșit pe străzi în mai multe orașe din SUA în ultimele săptămâni pentru a protesta față de abuzurile poliției americane asupra persoanelor de culoare. Mai multe personalități din lumea tenisului au transmis mesaje de revoltă în urma moartea lui George Floyd. Naomi Osaka a și ieșit la proteste pe străzile din Minneapolis.
George Floyd ar fi încercat să cumpere țigări cu o bancnotă de 20 de dolari care ar fi fost falsă. Vânzătoarea a chemat poliția, iar Floyd se afla în mașina sa la momentul sosirii ofițerilor. Deși el nu a opus rezistență și era încătușat, unul dintre polițiști a stat cu genunchiul pe gâtul lui Floyd timp de 9 minute, acesta rămânând într-un final fără aer. Acesta este doar unul dintre multele incidente de acest fel în care polițiștii americani comit abuzuri împotriva persoanelor de culoare din SUA. În cele din urmă, toți cei patru polițiști implicați în acest caz au fost concediați, iar cel care și-a pus genunchiul pe gâtul lui Floyd a fost ulterior arestat și pus sub acuzare pentru crimă.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Kick Boxing
Ce meserie ar fi avut Benny Adegbuyi dacă nu devenea luptător: "Tatăl meu mereu îmi spunea asta"
25/12/2020 LA 13:04
Kick Boxing
Benny Adegbuyi, declarația zilei după meciul cu Badr Hari: "Mă știe și Cristiano Ronaldo acum!"
24/12/2020 LA 15:26