Ana, campioana mondială Under-23 anul trecut, a trecut miercuri de suedeza Nova Ilona Bergman în sferturi, iar în semifinale a dispus de turcoaica Zeynep Yetgil. Alte două românce şi-au asigurat prezenţa în finalele de vineri.
La cat. 65 kg, Amina Roxana Capezan o va înfrunta în finală pe poloneza Ewelina Weronika Ciunek, după ce a trecut în sferturi de letona Elma Zeidlere, iar în semifinale a învins-o pe turcoaica Yagmur Cakmak.

Aur european pentru România! Medalie de aur pentru Andreea Ana

Lupte
Prima medalie de aur din istoria luptelor românești, la senioare!
31/03/2022 LA 18:50
Maria Larisa Niţu a dispus în calificările cat. 72 kg de estoniana Marta Pajula, în sferturi a trecut de slovaca Zsuzsanna Molnar, în semifinale a câştigat în faţa franţuzoaicei Kendra Augustine Jocelyne Dacher, iar vineri o va întâlni în finală pe poloneza Wiktoria Choluj.
Beatrice Ionela Ferenţ se va bate pentru medalia de bronz la cat. 53 kg, cu azera Gultakin Şirinova, după ce a pierdut joi în sferturi în faţa germancei Anastasia Blayvas. Tot joi, în recalificările cat. 68 kg, Adina Ionela Irimia a fost întrecută de maghiara Noemi Szabados. România avea deja o medalie de bronz câştigată, prin Denis Florin Mihai la cat. 55 kg (greco-romane).
Agerpres
Lupte
Aur și bronz pentru România la turneul de lupte Yașar Dogu! Alina Vuc, pe locul 1 la categoria 50 kg
28/02/2022 LA 06:34
Tokyo 2020
Alina Vuc: "Vă asigur că nimeni nu suferă mai mult decât mine"
10/08/2021 LA 06:09