Sportiva română Alina Vuc a câștigat întrecerile cat. 50 kg, sâmbătă, la tradiționalul turneu de lupte Yașar Dogu, care are loc la Istanbul.
Vuc a învins-o în finală pe rusoaica Polina Lukina. Românca a trecut în calificări de Emine Cataloglu (Turcia), în optimi a dispus de o altă reprezentantă a Turciei, Evin Demirhan Yavuz, în sferturi a câștigat meciul cu americanca Amy Ann Fearnside, iar în semifinale s-a impus în fața mongolei Otgonjargal Dolgorjav.
La cat. 72 kg, Alexandra Nicoleta Anghel a obținut bronzul, după ce a învins-o în meciul decisiv pe turcoaica Buse Cavușoglu Tosun.
Lupte
Prima medalie de aur din istoria luptelor românești, la senioare!
31/03/2022 LA 18:50
Anghel pierduse în sferturi în fața sportivei germane Anna Carmen Schell, dar calificarea acesteia în finală a dus-o pe româncă în meciul pentru bronz.
În limitele cat. 59 kg, sportiva română de origine ucraineană Katerina Zhydachevska a ocupat locul 5, după ce a pierdut meciul pentru bronz cu azera Aliona Kolesnik. În optimi, Zhydachevska a trecut de kazaha Madina Aman, în sferturi a învins-o pe turcoaica Ebru Dagbasi, dar a pierdut semifinala cu moldoveanca Anastasia Nichita și apoi meciul cu Kolesnik.
La cat. 65 kg, Krista Incze a trecut în calificări de kazaha Dariga Aben, în optimi a învins-o pe Nisha Nisha (India), dar a pierdut în sferturi în fața rusoaicei Uliana Tukurenova.
Cătălina Axente (cat. 76 kg) a câștigat în optimi în fața rusoaicei Rita Talismanova, dar a pierdut meciul din sferturi cu austriaca Martina Kuenz, iar apoi în recalificări în fața americancei Victoria Christine Francis.
Sursa: AGERPRES
Lupte
Aur european pentru România! Medalie de aur pentru Andreea Ana la Europenele Under-23
10/03/2022 LA 20:51
Tokyo 2020
Alina Vuc: "Vă asigur că nimeni nu suferă mai mult decât mine"
10/08/2021 LA 06:09