De MARIAN URSESCU
România a cucerit două medalii, una de aur și una de bronz, în ziua a doua a Campionatelor Europene de lupte care se desfășoară la Budapesta.
Performera zile a fost Andreea Beatrice Ana, puștoaica de 21 de ani, care are o ascensiune fulminantă în ultimul timp. Ana a cucerit a treia medalie de aur consecutivă la a treia competiție majoră la care participă! După Campionatele Mondiale under 23 și Campionatele Europene under 23, luptătoarea legitimată la Steaua București a câștigat joi seara aurul și la campionatele continentale de seniori la categoria 55 de kilograme.
Lupte
Aur european pentru România! Medalie de aur pentru Andreea Ana la Europenele Under-23
10/03/2022 LA 20:51
În marea finală, Beatrice Ana a trecut cu 7-5 de reprezentanta Ucrainei, Oleksandra Khomenets. Este prima medalie de aur din istoria luptelor feminine, la seniori!
Până în finală, românca antrenată de Nikolai Stoyanov și Adina Popescu se impusese clar, în fața nemțoaicei Anastasia Blayvas, prin superioritate, și în fața moldovencei Mariana Drăguțan, 8-0.
Andreea Beatrice Ana mai avea în palmares două medalii de bronz la Europenele de seniori: la Bucureşti în 2019 şi la Varşovia în 2021.
Alina Vuc, a patra medalie la Euro
La cea mai mică categorie a fetelor, 50 kg, Alina Vuc (28 de ani) a obținut medalia de bronz. În meciul decisiv, reșițeanca a învins-o prin tuș pe reprezentanta Germaniei, Lisa Ersel.
https://i.eurosport.com/2022/03/31/3347641.jpg
Legitimată ca și Ana, tot la Steaua, Alina Vuc începuse bine competiția din Ungaria cu o victorie, 8-2 în fața italiencei Emanuela Liuzzi. A cedat apoi dramatic în semifinale contra turcoaicei Demirhan (5-8).
Aceasta este a patra medalie obţinută de Vuc la Europene, după cele două de argint câştigate în 2016 la Riga şi 2018 la Kaspiisk şi cea de bronz obţinută în 2017 la Novi Sad.
Cătălina Axente (76 kg) a pierdut, din păcate, lupta pentru bronz, joi seara, în fața italiencei Enrica Inaldi. Deși scorul a fost egal, 4-4, italianca a urcat pe podium pentru că a punctat ultima pe tabelă.
Mai sunt șanse la medalii
Kriszta Tunde Incze (categoria 65 kg) va lupta vineri pentru medalia de bronz la Europenele de la Budapesta. Românca a trecut în primul tur de Asli Tugcu (4-2), pentru ca apoi să o învingă după mari emoții pe Sofiya Hristova Georgieva (2-1).
În semifinale, luptătoarea de la Dinamo a cedat însă, 1-2 în fața azerei Elis Manolova. Pentru ultima treaptă a podiumului, Kriszta va lupta tot cu bulgăroaica Sofiya Hristova Georgieva.
Și Alexandra Anghel (72 kg) va lupta vineri, la Europene, tot pentru bronz. Românca a trecut în sferturile de finală pe poloneza Patrycja Sperka, 4-1, dar a cedat în semifinale în fața turcoaicei Buse Cavusoglu Tosun, 1-7. Alexandra va lupta vineri, în finala mică, la Budapesta, cu bulgăroaica Yuliana Vasileva Yaneva.
Lupte
Aur și bronz pentru România la turneul de lupte Yașar Dogu! Alina Vuc, pe locul 1 la categoria 50 kg
28/02/2022 LA 06:34
Tokyo 2020
Alina Vuc: "Vă asigur că nimeni nu suferă mai mult decât mine"
10/08/2021 LA 06:09