Germanul Florian Wellbrock a dominat categoric maratonul de înot în ape deschise – 10 kilometri și a câștigat medalia de aur cu un avans de 25 de secunde față de maghiarul Kristof Rasovszky. Medalia de bronz a fost cucerită de italianul Gregorio Paltrinieri.
Campionul olimpic a condus cursa din Parcul Maritim Odaiba în cea mai mare parte a cursei. La start au fost 26 de sportivi, iar întrecerea a fost destul de dură. Acest lucru a fost evidențiat chiar de britanicul Hector Pardoe, care a și abandonat.

Jocurile Olimpice: Florian Wellbrock și-a "distrus" concurența la maraton

Hector Pardoe: "Acesta este un sport brutal, dar nu așa mă așteptam să termin azi"

De altfel, după concurs, sportivul din Marea Britanie a făcut mărturisiri terifiante pentru BBC: "Strigam și credeam că mi-am pierdut ochiul. Acesta este un sport brutal, dar nu așa mă așteptam să termin azi. Nu am experimentat niciodată astfel de condiții. Voi reveni mai puternic!". Iar imaginile de la final cu Hector Pardoe au fost șocante.
Condițiile de concurs au fost dificile. Printre altele, sportivii au evidențiat faptul că apele au fost excesiv de calde. În afară de Pardoe a mai abandonat și francezul David Aubry.
Florian Wellbrock, în vârstă de 23 de ani, a fost campionul mondial în această probă în 2019. La Jocurile Olimpice de la Tokyo, el a fost pe podium și în bazin, după proba de 1.500 de metri, unde a terminat pe locul 3.
https://i.eurosport.com/2021/08/05/3194186.jpg
În istorie, germanul a devenit doar al treilea înotător de sex masculin care a câștigat medalii olimpice atât în ​​piscină, cât și în ape deschise. Ceilalți doi sunt britanicul David Davies, care a luat bronzul în 1.500m liber în 2004 și argint la maraton în 2008, urmat de tunisianul Ous Mellouli, medaliat cu aur la 1.500m în 2008 și cu aur la maraton și bronz la 1.500m în 2012.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.