Americanul Michael Wardian a câștigat ultramaratonul virtual ''Quarantine Backyard Ultra'', marţi, la capătul a 422 de km şi 63 de ore, potrivit Reuters. În contextul actual impus de pandemia de coronavirus, evenimentele sportive s-au mutat în mediul online. La ultramaratonul organizat de Personal Peak Endurance Coaching au participat concurenți care au alergat 6,7 km pe oră, iar ultima persoană rămasă în cursă a fost declarată învingătoare. La acest ultramaraton s-au înscris peste 2.500 de alergători din 50 de ţări.
Participanţii aveau opţiunea de a alerga în casă, pe banda de alergare, sau afară şi au fost conectați tot timpul prin intermediul aplicaţiei video Zoom. Cursa a început în data de 4 aprilie şi s-a încheiat după un duel între Wardian, care locuieşte în Virginia şi alerga în aer liber, şi cehul Radek Brunner care a ales să alerge pe bandă. Duelul dintre cei doi s-a întins pe durata a 15 ore. Wardian a fost declarat învingător după ce Brunner nu a mai luat startul în cea de-a 63-a tură.

Premiu unic pentru maratonistul Michael Wardian

Maraton
Maratonul feminin de la Chicago s-a încheiat cu victoria kenyencei Ruth Chepngetich
10/10/2021 LA 17:31
''Radek m-a forţat să depăşesc orice limite pe care le-am avut amândoi în trecut'', a spus Wardian într-un clip postat pe Facebook. ''A fost o onoare şi un privilegiu să fac parte din ceva care depăşeşte imaginaţia. Cred că toţi ne-am bucurat de acest weekend. Ştiu că toţi suntem separaţi fizic în acest moment, dar această acţiune ne-a adus aproape într-un fel ... să împărtăşim ceea ce iubim în lume'', a adăugat învingătorul.
Premiul cu care a fost recompensat Wardian a fost ceea ce organizatorii au descris ca fiind ''cel mai râvnit premiu din lume'' - o rolă de hârtie igienică de aur.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Maraton
Etiopianul Tura Abdiwak Seifu a câștigat a 43-a ediție a maratonului de la Chicago
10/10/2021 LA 17:22
Maraton
Jocurile Olimpice: Două sportive din Kenya, pe podium în proba de maraton feminin
06/08/2021 LA 23:43