Piloții Ducati s-au impus pe circuitul din Malaezia duminică, ocupând primele două poziții în clasamentul final al cursei. Dovizioso a reușit să câștige pentru a doua oară la rând la Sepang și, la fel ca anul trecut, a făcut-o pe ploaie și în acest an. După un start mai puțin reușit, italianul a revenit în lupta pentru podium și victorie, depășindu-i pe rând pe Marc Marquez, Johann Zarco și Jorge Lorenzo pentru a înregistra un nou succes – al șaselea al sezonului.
Făcând o cursă calculată, Marquez – liderul la zi al clasamentului mondial – a încheiat pe poziția a 4-a, astfel prelungindu-se lupta pentru titlu între el și Dovizioso. 21 de puncte îi separă pe cei doi înaintea cursei finale de la Valencia de pe 12 noiembrie. Titlul se va juca astfel în ultimul Mare Premiu al sezonului, acolo unde Marquez va avea nevoie să termine în primii 11 pentru a deveni campion.
În Malaezia, Lorenzo și Zarco au urcat pe podium după curse reușite. Francezul a preluat conducerea la start, construindu-și rapid un avans considerabil pe circuitul umed. Plecarea lui Lorenzo a fost, ca de obicei, la nivel înalt, iar pilotul Ducati a pornit în urmărirea celui de la Tech3 Yamaha. În a doua jumătate a cursei, Zarco a început să aibă probleme cu pneurile sale moi, astfel încât Lorenzo și mai apoi Dovizioso au trecut pe primele două poziții. Italianul a profitat de o eroare a coechipierului său pentru a ajunge în frunte, iar câteva tururi mai târziu a trecut primul linia de sosire.
Marele Premiu al Valenciei
Sfârșitul unei ere în MotoGP! Valentino Rossi, la ultima cursă a carierei
14/11/2021 LA 08:56
Dani Pedrosa s-a clasat abia al 5-lea deși a plecat în cursă din pole-position, iar Danilo Petrucci a terminat pe 6 la capătul unei curse excelente de recuperare – italianul a pornit în cursă de pe linia boxelor. Valentino Rossi și Maverick Vinales nu au avut tocmai ziua dorită. Cei doi piloți ai echipei de uzină Yamaha au trecut linia de sosire pe locurile 7 și 9, Jack Miller afându-se între ei. Pol Espargaro a completat primele 10 poziții, în timp ce puncte au mai acumulat Alvaro Bautista, Bradley Smith, Scott Redding, Hector Barbera și Cal Crutchlow.
Ceva mai devreme, Franco Morbidelli și-a asigurat matematic titlul la clasa Moto2, reușind să termine pe podium în Malaezia. Titlul ar fi mers în palmaresul italianului oricare ar fi fost rezultatul cursei, dat fiind că contracandidatul său, Thomas Luthi, nu a luat startul din cauza accidentării suferite în sesiunea de calificări. Cursa a fost câștigată de Miguel Oliveira, Brad Binder fiind pilotul clasat al doilea.
Joan Mir a confirmat sezonul excelent avut la Moto3 câștigând și etapa din Malaezia. Spaniolul – deja campion mondial de etapa trecută – a urcat pe podium alături de Jorge Martin și Enea Bastianini.
Sezonul MotoGP se încheie peste două săptămâni la Valencia, unde Marquez și Dovizioso se vor lupta pentru ultimul titlu mondial rămas nedecis.
Motociclism
Performanță uluitoare! Pedro Acosta e campion mondial la Moto 3, la doar 17 ani
07/11/2021 LA 14:43
Motociclism
Coșmarul continuă pentru Marc Marquez: a fost operat a treia oară în șase luni la brațul drept
04/12/2020 LA 14:13