Cursa a fost decisă în ultimul viraj, duelul celor doi protagoniști fiind unul la limită. Marquez a încercat o depășire finală riscantă în clipele de final ale cursei, Dovizioso evitându-l de puțin și accelerând pentru a trece primul linia de sosire.
Cei doi s-au luptat și au trecut succesiv la conducerea cursei de mai multe ori, Dani Pedrosa reușind să câștige poziție după poziție și fiind aproape de a se implica și el în bătălia pentru victorie. Spaniolul a fost lăsat în urmă în tururile finale și s-a mulțumit cu locul al treilea, trecând linia de sosire la peste 2 secunde de învingător și aducând două motociclete Honda pe podium.
După ce a preluat conducerea în urma unui prim tur fabulos, Jorge Lorenzo a încheiat al 4-lea pe cea de-a doua motocicletă Ducati, fiind întrecut pe rând de cei ce au încheiat pe podium. Johann Zarco și-a păstrat poziția a 5-a în fața cuplului de piloți Yamaha, Maverick Vinales și Valentino Rossi terminând ultimii din grupul fruntaș.
Marele Premiu al Valenciei
Sfârșitul unei ere în MotoGP! Valentino Rossi, la ultima cursă a carierei
14/11/2021 LA 08:56
Alvaro Bautista, Loris Baz și Mika Kallio au completat primele zece poziții, în timp ce Andrea Iannone, Scott Redding, Aleix Espargaro, Karel Abraham și Cal Crutchlow au mai punctat pe Red Bull Ring.
Clasa Moto2 a văzut o luptă deschisă între principalii candidați la titlu. Franco Morbidelli și-a trecut în cont a șaptea victorie a sezonului, urmăritorii săi fiind Alex Marquez și Thomas Luthi. Cei trei s-au desprins în cursă de pluton înainte de a fi ajunși de Miguel Oliveira, dar portughezul a căzut cu câteva tururi înainte de final.
Tot a șaptea victorie a înregistrat-o și Joan Mir la clasa Moto3. Spaniolul a dominat categoric prima cursă a zilei din Austria, câștigând cu un avans considerabil în fața lui Philipp Ottl și Jorge Martin. Mir s-a distanțat potențial decisiv în clasamentul general după ce rivalul său cel mai apropiat, Romano Fenati, a încheiat abia al 13-lea la capătul unui weekend dezastruos pentru italian.
Motociclism
Performanță uluitoare! Pedro Acosta e campion mondial la Moto 3, la doar 17 ani
07/11/2021 LA 14:43
Motociclism
Coșmarul continuă pentru Marc Marquez: a fost operat a treia oară în șase luni la brațul drept
04/12/2020 LA 14:13